HOUTEN - De handballers van bekerhouder Volendam waren er dichtbij: winst in de Supercup-finale tegen kampioen Limburg Lions. In de slotfase ging het alsnog mis voor de Volendammers: 33-32.

Met nog twintig minuten op de klok in Houten stond Volendam liefst zes punten voor: 17-23. Hierbij zaten liefst acht treffers van Ephrahim Jerry tussen. De aanwinst in de linkeropbouw van Volendam maakte zodoende indruk. In de eerste helft ging het duel lang gelijk op, maar vlak voor de rust liep Volendam aan de hand van Jerry uit.

Uitgerekend na direct rood voor Tobias Weiler die het gezicht van doelman Evan de Lange raakte, kwam Lions terug. Op de rechteropbouw scoorde Rob Schmeits een aantal belangrijke goals, Van Straaten zorgde voor de aansluiting en vier minuten voor tijd viel de gelijkmaker door Eussen.

In de slotminuut betekende de vijfde treffer van cirkelspeler Martijn Kleijkers de 33-32. Na een time-out probeerde Volendam het nog via Jordy Baijens en Jerry, maar de invaller onder de Limburgse lat Jens Dijkstra voorkwam de late gelijkmaker van Volendam.