VOLENDAM - Na de klinkende 4 - 0 thuiszege op Roda JC staat voor FC Volendam de lastige uitwedstrijd tegen De Graafschap op het programma. De ploeg van Wim Jonk ziet de kraker tegen een van de titelfavorieten in de Keuken Kampioen Divisie met vertrouwen tegemoet. De aftrap komende vrijdag op De Vijverberg is om 20.00 uur.

Trainer Wim Jonk toonde zich na afloop van de overtuigende overwinning op Roda JC tevreden over het vertoonde spel van HetNieuwe Oranje. De Volendammers speelden met veel energie, passie en er werden volop kansen gecreëerd. Tegen De Graafschap zal het creëren van kansen echter geen sinecure zijn. Het tegen Roda JC startende aanvalstrio Nick Doodeman, Zakaria El Azzouzi en Derry John Murkin wacht een mooie uitdaging aangezien de Achterhoekers dit seizoen nog geen tegengoal incasseerden. In die wedstrijd liet ook Martijn Kaars zich met één goal gelden, terwijl de aanvalslinie met Darius Johnson (sinds zaterdag speelgerechtigd) van een extra kwaliteitsimpuls wordt voorzien.

De Graafschap wist de eerste twee duels overtuigend te winnen. De seizoenouverture tegen Cambuur Leeuwarden werd met 2 - 0 gewonnen en ook afgelopen vrijdag in Maastricht tegen MVV pakte het team van trainer Mike Snoei de volle buit (3 - 0). De mannen van Jonk zullen vooral spelmaker en clubtopscorer Youssef El Jebli in het oog moeten houden.

FC Volendam en De Graafschap speelden al dertig keer tegen elkaar in het betaalde voetbal. De onderlinge balans is niet in het voordeel van de Volendammers. Slechts zevenmaal stapte Het Nieuwe Oranje als winnaar van het veld. Echter is de balans over de laatste vijf ontmoetingen in Doetinchem wel in het voordeel van FC Volendam. Gijs Smal, Joey Veerman, Nick Doodeman, Gerry Vlak, Kevin Visser, Mohamed Betti en Nick Runderkamp waren er anderhalf jaar geleden bij toen FC Volendam voor het laatste tegen De Graafsschap speelde. Toen moest de ploeg van toenmalig trainer Misha Salden met 2 - 1 het onderspit delven in Doetinchem.

In 2013 en 2015 wisten de Volendammers op bezoek bij De Graafschap met 2 - 0 te winnen. Bij het laatstgenoemde duel kwamen de goals van Guyon Philips en Raymond Fafiani. De grootste nederlaag leed FC Volendam in het voorjaar van 2004. Tijdens het promotie-degradatieduel werd er met 4 - 0 verloren. Maar zoals we inmiddels weten: resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Op naar een mooi resultaat in de Achterhoek.

Laatste vijf edities

09-02-18 | De Graafschap - FC Volendam: 2 - 1
Joey Veerman

28-11-16 | De Graafschap - FC Volendam: 1 - 1
Rihairo Meulens

28-05-15 | De Graafschap - FC Volendam (Play-offs): 0 - 0

06-04-15 | De Graafschap - FC Volendam: 0-2
Guyon Philips & Raymond Fafiani

14-02-14 | De Graafschap - FC Volendam: 2-2
Robert Mühren & Tom Overtoom

De wedstrijd staat onder leiding van de 26-jarige Marc Nagtegaal. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren De Nas en Nanninga. Kick-off is vrijdagavond om 20.00 uur.

Twitter
De wedstrijd is weer via het Twitter-account @fcvolendam te volgen, de story op Instagram, het schakelprogramma op FOX Sports 1 en te beluisteren via het radioprogramma van NH Sport. De hashtag van deze wedstrijd is #gravol.