TIEL - Het was een seizoen met pieken en dalen voor Jong FC Volendam. Uiteindelijk is het helaas in mineur geëindigd. Na de onverdiende nederlaag afgelopen woensdag kon het team van Johan Steur totaal geen vuist maken in Tiel. Ondanks een meer dan volle hand met kansen bleef de thuisploeg steken op 1-0. Jong FC Volendam kon hier geen enkele uitgespeelde kans tegenover stellen. En zo eindigt het seizoen voor Jong FC Volendam met vier opeenvolgende nederlagen. Dat had de ploeg toch ook weer niet verdiend na een geslaagd seizoen.

Ondanks dat Jong FC Volendam een serie van tien overwinningen op rij had laten noteren was het eigenlijk al een wonder dat de ploeg het nog tot de nacompetite heeft weten te schoppen. Als we de klok vier maanden terug zetten stond de ploeg nog op een troosteloze veertiende plaats, net boven de gevarenzone. Er werd vervolgens een fantastische reeks neergezet, maar na de zege op Quick Boys (0-1) leek de pijp leeg te raken. Tegen Capelle werd nog een prima eerste helft afgeleverd, maar deel twee kon je je bedenkingen bij hebben. Toch was de eerste helft in Scheveningen, ondanks een groot aantal afwezigen, nog wel aardig. Omdat DVS '33 aan de daar toch wel aanwezige druk bezweek kregen we alsnog een nacompetitie plaats in de schoot geworpen. Woensdag bleek vooral in de eerste helft dat de groep hier dankbaar voor was, maar toen kwam ons grote euvel boven drijven. We komen het hele seizoen al veel te moeilijk tot scoren. Wedstrijden die in de knip leken gingen alsnog verloren omdat tegenstanders aan een halve kans wel voldoende hadden. En zo ging het woensdag dus ook.

Zaterdag gingen we echter alles behalve kansloos naar Tiel. Met slechts één doelpunt verschil en gezien het spel van Jong FC Volendam van woensdag moest dat toch goed te maken zijn. We kwamen na 90 minuten voetbal echter bedrogen uit. TEC leek met veel meer bezieling te voetballen als Jong FC Volendam. De afgelopen woensdag nog luidruchtige coach van de oranjehemden, want die hadden de gastheren vandaag aan, was zaterdagmiddag redelijk rustig. Hij had dan ook geen reden tot klagen, want in tegenstelling tot woensdag speelde zijn team een voortreffelijke eerste helft. Vooral gedurende de eerste twintig minuten kwam Volendam amper in het spel voor. Pas in het tweede deel kroop het team van Johan Steur wat uit zijn schulp, maar tot doelgerichte actie kwam het niet. Aan de andere kant stond de verdediging onder leiding van doelman Van Stappershoef goed, dus gingen we doelpuntloos rusten.

Vanaf de aftrap leek het vanaf de zijkant op dat het vuur bij Jong FC Volendam gedoofd was. Achterin werd het allemaal heel erg slordig, maar in eerste instantie nog zonder gevolgen. Bij de spelers leek de irritatie wat toe te nemen wat een paar gele kaarten in korte tijd opleverde. Op een speldenprik na was Volendam niet gevaarlijk voor de TEC goal. Na opnieuw slordig verdedigen ging het nu wel een keer goed mis. Sherwin Grot profiteerde en schoot de bal langs doelman Van Stappershoef. Met nog een minuut of 25 op de klok aan Volendam de taak om nog minstens twee keer te scoren. Maar in plaats van dat Volendam gevaarlijk leek het aan de andere kant wel een schiettent te worden. Het mag een wonder genoemd worden dat er geen doelpunten meer vielen. Al viel er nog wel één, maar die werd met de hand gemaakt, dus dat feest ging niet door. Na vier lange minuten extra tijd floot scheidsrechter Serik voor het einde van het seizoen van Jong FC Volendam. Eind augustus start het derde seizoen in de Derde Divisie met een hopelijke frisse en fanatieke groep.

Opstelling TEC: Sebastiaan van der Sman, Migiel Zeller, Daan Disveld, Bart Westerlaken, Serhat Koç, Nicky Kuiper (68. Randel Shakison), Vinnie Vermeer, Matthijs van Gessel (80. Thijs van Hofwegen), Wimilio Vink, Obi Onyeike, Sherwin Grot (76. Brandon Fijneman)

Opstelling Jong FC Volendam: Jordi van Stappershoef, Marco Tol, Nick Zeijlmans (76. Taye Lee), Darryl Bäly, Kevin van Gasteren, Jari Vlak, Kay Tejan, Rodney Smorenberg (57. Mike Eerdhuijzen), Jordy Hilterman, Anthony Berenstein (57. Rafik el Hamdi), Derry Murkin

Scheidsrechter: D. (Derya) Serik (Deventer)