VELSEN-ZUID - Bij de start van de competitie in de Keuken Kampioen Divisie heeft de traditionele vissersderby tussen Telstar en FC Volendam geen winnaar opgeleverd. Telstar kwam in de eerste helft weliswaar op een 2-0 voorsprong, maar zag de provinciegenoten terugkomen (2-2).

In eigen huis begonnen de Witte Leeuwen sterk met dank aan gelegenheidsspits Ilias Bronkhorst die al na zes minuten bij een scrimmage op de juiste plek stond om keeper Nordin Bakker te passeren. De mogelijkheden bleken hierna schaars want de pogingen van Derry John Murkin en Boy Deul konden nauwelijks kansen genoemd worden. De Volendammers stonden vervolgens kort voor rust klungelig te verdedigen en opnieuw wist Bronkhorst hiervan te profiteren. De vreugde was echter van korte duur want kort hierop wist Nick Doodeman de aansluitingstreffer achter keeper Schendelaar te schieten.

FC Volendam kreeg duidelijk moraal hierdoor en bijna stond het kort na rust al gelijk bij een poging van Jari Vlak. Diezelfde Vlak wist halverwege de tweede helft wel invaller Zakarai El Azzouzi te bereiken en zo was de gelijkmaker alsnog daar. De gasten gingen op zoek naar meer, maar de beste kans op de overwinning was voor de thuisploeg doch de poging van Liesdek werd net op tijd geblokt door Micky van de Ven.

Telstar - FC Volendam 2-2 (2-1)

6. Bronkhorst 1-0
39. Bronkhorst 2-0
43. Doodeman 2-1
68. El Azzouzi 2-2