VOLENDAM - Garage Kil/Volendam wordt komend seizoen versterkt door Kirsten Theron. De negentienjarige cirkelspeelster, die afgelopen seizoen bij VOC Amsterdam speelde, kijkt uit naar haar verblijf in het vissersdorp. “Fijn dat we op één lijn zitten.”


“De steun die de club me biedt heeft mij overtuigd te komen”, vertelt Theron. “Het was eigenlijk mijn intentie te stoppen met handbal, doordat ik verwachtte het niet te kunnen combineren met mijn studie. Toen ik bekend maakte te gaan stoppen, merkte ik al snel weer te willen handballen. Toen ik daarna een berichtje van Mark Ortega kreeg duurde het niet lang voordat ik de keuze maakte in Volendam verder te gaan. Hier heb ik de kans mijn studie en bijbaantje te combineren met handbal.”

De selectie van Garage Kil/Volendam bevat enkele bekende gezichten voor de handbalster uit Kudelstaart. “Ik ken Bibi Bakker van Oranje-jeugdteams en Zion Krullaars, Marit Huiberts, Pien van der Geest, Jamie Mens en Sabrina van der Mast van hun tijd bij VOC. Daarnaast heb ik vorig seizoen ook tegen veel van deze meiden gespeeld. Ik zag toen al dat ze voor elkaar willen vechten.”

Plezier belangrijk
Ook het trainingsniveau spreekt Theron aan. “Ik merk dat de meiden erg gedisciplineerd zijn. Ze trainen zelfstandig en hard, iets dat ik zelf ook belangrijk vind. Ik vind het fijn dat we allemaal op één lijn zitten. Daarnaast draait het hier niet alleen om keihard weken. Het hebben van plezier is hier net zo belangrijk. Er zit veel kwaliteit in het team en denk dat we in staat zijn bovenin mee te draaien. Zelf wil ik vooral veel leren, groeien in mijn spel en aandachtspunten verbeteren. Zo heb ik het afgelopen seizoen veel in de dekking gestaan, maar ik zou ook in aanvallend opzicht stappen willen zetten.”

Ortega: ‘Heel blij mee'
“De positieve sfeer die rond ons team heerst heeft eraan bijgedragen dat Kirsten in Volendam komt spelen", vertelt Ortega. "Ze zou eigenlijk stoppen met handbal, maar heeft door alle goede verhalen uit Volendam toch besloten door te gaan. Daar ben ik heel blij mee en geeft het signaal af dat we er goed op staan."

Mutaties
Naast de komst van Theron heeft de selectie van Garage Kil/Volendam nog een aantal andere nieuwe gezichten ten opzichte van vorig seizoen. Zo heeft de ploeg met Ortega een nieuwe trainer, maakt Lisa Lautenschutz de stap van de damesbeloften naar de hoofdmacht en komen Krullaars, Huiberts, Van der Geest en Mens allen over van VOC.