VOLENDAM - FC Volendam en Roda JC hebben maandagavond de punten gedeeld. De thuisploeg speelde een groot gedeelte van de tweede helft met tien man na een rode kaart voor Daryl van Mieghem.

In de openingsfase ging het aardig over en weer. Zo worden Robert Mühren en Daryl van Mieghem gevaarlijk namens de thuisploeg en laat bij de gasten Bryan Limbombe zich gelden met twee kansen. Toch is het Volendam dat op voorsprong komt als Jensen te kort terug speelt en Mühren profiteert. In het vervolg van de eerste helft volgen er meer kansen. Een inzet van Gaetano Oristiano wordt net op tijd geblokt, maar de Limburgers zijn zo nodig nog gevaarlijker. Keeper Lauwers moet eerst keren op een poging van Dylan Vente en Limbombe ziet nu een poging via de buitenkant van de paal naast gaan.

Kort voor de rust heeft Daryl van Mieghem dan al geel gehad en die krijgt hij na acht minuten in de tweede helft opnieuw na een overtreding op Absalem. FC Volendam heeft het even moeilijk en heeft geluk dat Vossebelt over kopt na opnieuw een goede actie van Limbombe. Pal nadat Denso Kasius net een teen tekort komt om de voorsprong te vergroten komt Roda JC op gelijke hoogte. Een hoekschop van Xian Emmers verdwijnt via Boy Duel in het doel. Met tien man toont FC Volendam echter veerkracht als Kasius over rechts doorkomt en de bal achter De Boer schiet. Het blijkt niet genoeg voor de zege want twee minuten later mag Stefano Marzo vrijstaand uithalen: 2-2.