VOLENDAM/AALSMEER - De prijzenjacht is wederom geopend. KRAS/Volendam speelt zaterdag de eerste van mogelijk drie titelkrakers tegen streekgenoot en rivaal Green Park Aalsmeer. Met twee teams die ontzettend aan elkaar gewaagd zijn en samen een lange historie hebben belooft dit een spektakelstuk te worden.

KRAS/Volendam deelde afgelopen zondag al een gevoelige tik uit aan de Aalsmeerders. In een wedstrijd met voor de Volendammers een finaleticket op het spel werden de al voor de eindstrijd geplaatste bezoekers met 24-21 verslagen. Green Park Aalsmeer wacht daardoor al drie opeenvolgende speelrondes op een overwinning.

De onderlinge resultaten van dit seizoen zijn tekenend voor de verhoudingen in de titelstrijd. KRAS/Volendam won dit seizoen de thuiswedstrijden tegen Aalsmeer, maar ging in sporthal De Bloemhof tweemaal ten onder. Vandaag zal dat anders moeten, wil KRAS/Volendam volgende week voor eigen publiek de titel grijpen. Aalsmeer heeft de afgelopen drie wedstrijden niet gewonnen, terwijl de Volendammers sinds de overwinning op Herpertz Bevo Hc in een flow zitten. Een ding is duidelijk: de streekgenoten zijn aan elkaar gewaagd.

Sander Visser
Peter Portengen kan vanavond niet over Sander Visser beschikken. De rechterhoekspeler van KRAS/Volendam kreeg de afgelopen week last van een acute blindedarmontsteking en moest geopereerd worden. Visser zal naar alle waarschijnlijkheid dan ook niet inzetbaar zijn in de Best of Three. Ook Geert Hinskens kan geen rol op het veld vervullen door de forse knieblessure die hij opliep tijdens de gewonnen bekerfinale.

De wedstrijd word vanavond om 20 uur in sporthal De Bloemhof gespeeld.