VOLENDAM - De tweede editie van het gezamenlijke Topsportgala Volendam heeft het succes van het voorgaande evenement overtroffen. In een prachtig aangeklede Opperdam organiseerden FC Volendam en HV KRAS/Volendam voor 635 aanwezigen een uniek evenement dat tot in de puntjes geregeld was. Met het bedrag van € 191.000 bracht het Topsportgala een prachtig bedrag op, dat bestemd is voor de jeugdopleidingen van de beide topsportverenigingen uit Volendam.

Unieke combinatie
Voor FC Volendam was het alweer de zestiende keer dat het een gala organiseerde. Het Topsportgala 2018 was de tweede die georganiseerd werd in samenwerking met HV KRAS/Volendam. Een unieke combinatie waarbij het zakelijke netwerk van beide clubs in elkaar werd verweven.

Quinty Trustfull organiseerde ook dit jaar de presentatie. Jeroen van der Boom, Jan Smit, Pascal Redeker, The Kik en de 3JS verzorgden het muzikale entertainment en zorgden voor een fantastische sfeer. De culinaire omlijsting was in de vakkundige handen van Runderkamp. Daarnaast kon de organisatie rekenen op de hulp van tientallen vrijwilligers.

Prachtige prijzen
Ook dit jaar waren er prachtige prijzen door de partners en sponsors ter beschikking gesteld. Bijna honderd loterij-items, 24 'stille' veiling-items - waarop geboden kon worden middels de Ipads die op de 53 tafels stonden - en de zes live veiling items werden vergeven. Een greep uit de iteams: een Hublot Horloge (Schaap en Citroen), een jaar lang een rondrijdende bus met reclame (Van Fraassen Travelling), een dag lang met Lotto Jumbo mee naar de Tour de France (TUI) en een diamanten armband. Runderkamp en de 3JS zorgden voor een spectaculair einde van de veiling door een geheel verzorgd culinair en muzikaal arrangement aan te bieden. Deze zou uiteindelijk zelfs twee keer onder de hamer gaan.

Een bijzondere toevoeging aan het gala dit jaar was de samenwerking met Scotch Whisky International. Het bedrijf stelde een vat whisky inclusief reis naar Schotland ter beschikking. Uiteindelijk hebben dertien personen ingetekend op deze investering waarmee de opbrengst flink gestimuleerd werd.

Meer mogelijkheden voor voetbal- en handbaltalent
Beide topsportverenigingen zijn bijzonder gesteld op de recordopbrengst. Met het bedrag kunnen de clubs voetbal- en handbaltalenten nog meer mogelijkheden bieden om zich te ontwikkelen, om uiteindelijk de stap naar het vlaggenschip van FC Volendam en HV KRAS/Volendam te maken. Grote dank gaat uit naar alle gasten, vrijwilligers, ambassadeurs en organisaties die de tweede editie van het Topsportgala Volendam mede mogelijk hebben gemaakt.

De voorinschrijvingen voor het Topsportgala 2019 is reeds geopend. Deze wordt gehouden op zaterdag 14 december 2019. Aanmelden is mogelijk via www.topsportgalavolendam.nl. Hier zijn ook de uitslagen van de loterij te vinden. Op de Facebookpagina van het Topsportgala zijn alle foto's te vinden.