VOLENDAM - Wim Jonk zal ook de komende twee seizoenen de hoofdtrainer van FC Volendam zijn. De club heeft de optie gelicht in het contract dat volgend jaar afliep, en verlengd tot 2022.


Naast de contractverlenging van Jonk, maakte FC Volendam op de eigen website bekend dat ook technisch directeur Jasper van Leeuwen zal aanblijven tot de zomer van 2022. Met de komst van zowel Van Leeuwen als Jonk afgelopen zomer ontstond er een nieuwe positieve wind in het Kras-Stadion.

Voordat de competitie vroegtijdig werd afgebroken vanwege de corona-crisis wist FC Volendam de tweede periodetitel te veroveren en stond het met prima voetbal op een keurige derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. “We zijn hier met zijn allen bezig met een duidelijke missie”, stelt Jonk op de clubsite. “Ik voel heel sterk dat iedereen binnen de club hard werkt om gezamenlijk naar een hoger niveau te groeien. Voor mij is het logisch dat we hier nog niet mee klaar zijn, dus ik kijk met veel plezier uit naar de volgende stappen."


Met het aanblijven van "Team Jonk" hoopt FC Volendam een positief signaal af te geven naar de achterban om zo een degelijke basis te vormen voor de uiteindelijke ambitie, namelijk dat men binnen drie jaar weer naar de Eredivisie promoveert.