VOLENDAM - Met een hand vol afwezigen heeft Jong FC Volendam eigenlijk best wel een aardige wedstrijd gespeeld tegen een De Treffers dat de laatste weken in goede vorm verkeerde. Helaas heeft de ploeg van Berry Smit en Johan Plat opnieuw zichzelf te kort gedaan. Kansen werden niet benut en de tegengoal viel iets te makkelijk.

Omdat het eerste op zondag pas in actie komt en een aantal vaste waarden geblesseerd of twijfelgevallen waren werden een aantal spelers die normaal in de basis staan bij Jong nu buiten de selectie gehouden. Logisch uiteraard. Hun plekken werden door andere spelers van Jong en een paar junioren overgenomen. Één van die junioren, Jay Kruiver, startte in de basis tegen De Treffers. Aan het eind van het kampioensseizoen maakte Jay al regelmatig zijn opwachting in Jong en deed dat meer dan uitstekend. Zijn eerste actie van de wedstrijd was ook prima. Er leek een kans te komen voor De Treffers, maar door ingrijpen van Jay Kruiver werd er geen schade opgelopen. De openingsfase van de wedstrijd was ook voor de gasten uit Groesbeek. Binnen tien minuten was er nog een mogelijkheid, maar nu was het Sjors Kramer die ingreep. Halverwege de eerste helft had Jong FC Volendam de boel aardig onder controle en kwamen ook de kansen. Youssef Blel, Roy Tol en Max Veerman kregen echter hun kansen niet achter doelman Niels Kornelis. Maar omdat De Treffers totaal niet gevaarlijk waren leken we met een 0-0 stand richting de thee te gaan. Kort voor de rust ging het echter helemaal mis achterin bij Jong FC Volendam. De verdedigers zaten mis en doelman Stan Zoetebier kwam ook te laat waardoor Dilivio Hoffman tegen de verhouding in de gasten op 0-1 zette.

Ook in het tweede deel van de wedstrijd bleef Jong FC Volendam de betere ploeg. Maar het grote probleem bij de oranjehemden speelde de ploeg weer parten. Er waren wat kansjes op de gelijkmaker, maar niemand slaagde er in om hem in het doel te krijgen. In de laatste fase van de wedstrijd kregen de gasten wat kansen op de 0-2. Maar dat kwam vooral omdat Jong FC Volendam met man en macht probeerde de verdiende gelijkmaker op het bord te krijgen. In de aller laatste seconde was er nog een kansje voor de ingevallen Taye Lee. Maar deze ging er ook niet in en meteen floot scheidsrechter Te Kloeze voor het einde. Voor Jong FC Volendam is er komend weekend geen programma. De staf heeft dus een week extra tijd om de ploeg op scherp te krijgen voor de thuiswedstrijd tegen Koninklijke HFC op 26 oktober.

Jong FC Volendam - De Treffers 0-1 (0-1)
40. Hoffman 0-1