IZEGEM/EMMEN - Zowel de heren als de dames van HV Volendam hebben afgelopen weekend met het kleinst mogelijke verschil weten te winnen.

Kras/Volendam staat door een late overwinning op nieuwkomer Izegem nog altijd eerste in de BENE-League. Bijna vijftig minuten lang stond Izegem gisteravond aan de goede kant van de score. Na 20-18 halverwege, 26-23 en 28-26 scoorde de thuisploeg in de beslissende minuten lang niet. Volendam zonder de afwezige Eprahim Jerry had in Robin nagtegaal (8 treffers) zijn topscorer en via Tim Roefs, Evert Kooijman en Jordy Baijens kwam men twee minuten voor tijd op voorsprong om die niet meer uit handen te geven: 29-30.

Dames
De dames van Volendam wilden dit weekend niet meewerken aan het eerste succes van promovendus E&O. In Emmen stond het halverwege 16-13. Na 24-22 was Volendam aan zet en door vijf doelpunten op rij namen de oranje-zwarten een voorschot op de uitzege. Nyah Metz, die totaal negen keer scoorde, en twee keer Sabrina van der Mast tilden de score in Drenthe naar 24-27 waarna een moedige eindsprint van de thuisploeg te laat kwam: 26-27.