VOLENDAM - FC Volendam treft vrijdagavond de ploeg die na FC Twente het sterkste uit de winterstop is gekomen. Met vijf overwinningen uit de laatste zes wedstrijden maakt RKC Waalwijk grote sprongen op de ranglijst. In de Volendammers treffen de Waalwijkers echter een ploeg die in dezelfde periode slechts vier punten minder pakte en zich tegen ploegen uit de top vier kranig weerde. De ingrediënten voor een interessante pot in de Mandemakers Stadion zijn aanwezig. De aftrap in Waalwijk is vrijdagavond om 20.00 uur.

Gemiddeld twee punten per duel
De prima resultaten van FC Volendam de afgelopen weken kregen afgelopen vrijdag tegen Helmond Sport een passend vervolg. Met de 1-0 overwinning (treffer van Kevin Visser) pakten de oranjehemden belangrijke punten en houden daarmee de play-offsplaatsen in het vizier. Toch ziet FC Volendam de goede resultaten van de afgelopen weken nog niet beloond met plaats op de ranglijst waar het tevreden mee kan zijn. Ondanks dat het in de laatste zeven wedstrijden gemiddeld twee punten per duel pakt (vier keer winst, twee gelijke spelen en slechts één verlies), vinden de Volendammers zichzelf terug op de dertiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Het gat met nummer zeven MVV is echter maar vier punten.

RKC Waalwijk kan wél tevreden zijn met de notering op de ranglijst. De ploeg van Fred Grim staat achtste en laat bij vlagen prima voetbal zien. Het versterkte zich in de winterstop met onder andere Stijn Spierings (Sparta) en Sylla Sow (FC Utrecht) en dat blijkt een gouden greep. Ook afgelopen vrijdag tegen Almere City FC waren de Brabanders de bovenliggende partij, maar grepen zij uiteindelijk naast de overwinning: 0-1. Met verdediger Paul Quasten treft FC Volendam een oude bekende.

Ommekeer
De thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk eerder dit seizoen bleek min of meer de ommekeer voor FC Volendam. In de eerste wedstrijd onder leiding van trainer Hans de Koning werd met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Cas Peters. Het bleek de opmaat naar een sterke reeks van acht ongeslagen duels op rij.

Ook in de afgelopen jaren boekten de Volendammers geregeld goede resultaten op Brabants grondgebied. Zo verloor Het Andere Oranje slechts één van de laatste zes duel op bezoek in Waalwijk. In die periode won het viermaal. Vorig seizoen verzorgden Kees Kwakman en Enzo Stroo (2x) de Volendamse overwinning: 1-3. Een jaar eerder werd met 1-4 de grootste uitzege op RKC Waalwijk geboekt.

Laatste vijf ontmoetingen
15-12-17 | RKC Waalwijk – FC Volendam: 1-3 (Kees Kwakman, Enzo Stroo 2x)
13-03-17 | RKC Waalwijk – FC Volendam: 1-4 (Enzo Stroo 2x, Dennis van der Heijden 2x)
18-03-16 | RKC Waalwijk – FC Volendam: 2-1 (Bert Steltenpool)
20-09-14 | RKC Waalwijk – FC Volendam: 1-3 (Guyon Philips, Ludcinio Marengo, Kevin Brands)
03-09-10 | RKC Waalwijk – FC Volendam: 2-2 (Henny Schilder, Melvin Platje)

De wedstrijd staat onder leiding van de 23-jarige Stan Teuben. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Frijn en Adriaans. Kick-off is vrijdagavond om 20.00 uur.