VOLENDAM - We zitten nu op de helft van het seizoen en HV KRAS/Volendam bekleedt een mooie zesde plaats met drie punten achterstand op nummer drie. De laatstgenoemde is tevens ook de tegenstander van aankomende zaterdag: OCI-Lions. De eerste wedstrijd van dit seizoen tegen Lions verloren de mannen in Sittard 32-27. Een wedstrijd die eigenlijk te vroeg kwam voor de oranjehemden. In een gelijkopgaande wedstrijd waren het de Limburers die in de laatste tien minuten gemakkelijk afstand konden nemen. Daarna volgde een reeks wedstrijden waarin Volendam wisselvallig speelde.

De afgelopen weken is te merken dat de mannen van Peter Portengen uit een ander vaatje tappen. Het team straalt veel meer vechtlust en spirit uit dan in het begin van de competitie. Dit is vanaf de tribune ook goed te merken. De supporters zien een team dat langzaam maar zeker steeds harder gaat werken voor elkaar en daarmee ook meteen beter handbal laat zien.

OCI-Lions heeft het de afgelopen weken in zowel de BENE-League als de Europacup goed gedaan. Zo wisten zij Europees twee rondes te overleven. In de BENE-League kende de club uit Sittard geen sterke start, maar heeft het zich ondertussen goed hersteld. Hierdoor staat het op drie punten van nummer twee HC Visé BM.

De thuiswedstrijd in sporthal Opperdam wordt gespeeld op zaterdag 8 december om 19 uur.