VOLENDAM - Ruud van den Broeck staat ook komend seizoen aan het roer bij het eerste damesteam van HV KRAS/Volendam. De Aalsmeerse oefenmeester heeft zijn aflopende contract met een jaar verlengd.

“Normaal gesproken ben ik van het principe dat drie jaar bij een club het maximale is”, vertelt Van den Broeck. “Maar een vierde jaar moet dit keer kunnen en dat we dit ook nog gaan doen is altijd leuk om te horen. Er is in de groep een goede klik en mix van jong en oud. De ervaren speelsters hebben de jonkies bij de hand genomen, zodat zij zich in de luwte kunnen ontwikkelen. Hierdoor hebben zij het niveau op de trainingen echt opgekrikt. Daarnaast hebben de meiden plezier in onze trainingsmethodes”.

In de race
Van den Broeck is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij Garage Kil/Volendam. In deze jaren was hij de hoofdverantwoordelijke voor het team dat met twee kampioenschappen op rij van de Hoofdklasse naar de Eerste Divisie is geklommen. “We zijn begonnen met een kleiner programma”, herinnert Van den Broeck zich. “We zijn daarna meer gaan trainen en zijn mede daardoor twee keer met overtuiging gepromoveerd. Ook nu zijn we weer behoorlijk in de race. Het seizoen is wat dat betreft al geslaagd.”

Garage Kil/Volendam bezet momenteel de derde plek en heeft met een periodetitel al deelname aan de promotiestrijd voor de Eredivisie afgedwongen. “We hadden samen met het team de doelstelling om bovenin de middenmoot te eindigen. Dat was al ambitieus, maar toen we in de top vijf kwamen en voor niemand onderdeden hebben we besloten voor de nacompetitie te gaan. Alle credits gaan naar de meiden en vrijwilligers om het team heen voor wat zij momenteel presteren. Ze zijn allemaal fantastisch bezig.”

Uit de wind
De grootste uitdaging voor volgend seizoen is wat Van den Broeck betreft de samenstelling van de ploeg. Teambegeleider Pim Ligthart heeft al aangekondigd na acht jaar trouwe dienst te stoppen. Ook speelsters Priscilla Bergman, Anja Tol, Mandy Kwakman en Deniece Feijen hangen hun schoenen na dit seizoen aan de wilgen. “Het vervangen van de speelsters wordt lastig en we zijn hier ook al hard mee bezig. Verder ga ik Pim verschrikkelijk missen. Hij heeft mij en de ploeg de afgelopen jaren enorm uit de wind gehouden en is een grote reden dat wij ons volledig op het handbal konden richten. Gelukkig heeft de vereniging Deniece en Anja bereid gevonden deze taken over te nemen. We zijn nu dan ook bezig om hen hierop voor te bereiden.”