VOLENDAM - De wegen van hoofd jeugdopleiding Stanley van Kesteren en FC Volendam scheiden na dit seizoen. FC Volendam staat aan de vooravond van een hervorming van de kweekvijver en kiest daarbij ook voor een andere invulling van het management van de jeugdopleiding.


De 45-jarige Van Kesteren is sinds 2008 betrokken bij FC Volendam en kwam vanaf 2015 fulltime in dienst. Hij begon als trainer van de toenmalige C1 en bekleedde in de jaren daarna diverse rollen binnen de jeugdopleiding, waaronder die van jeugdtrainer, coördinator en dus uiteindelijk ook hoofd jeugdopleiding. Die functie vervulde de Nieuwedieper sinds 2017, nadat hij het stokje overnam van Misha Salden. In zijn tijd als hoofd jeugdopleiding droeg Van Kesteren bij aan een gezonde doorstroming van voetballers uit de jeugdopleiding richting (Jong) FC Volendam. De club is reeds gestart met de procedure voor inrichting van een nieuwe organisatie van de jeugdopleiding.

Ik heb een fantastische periode gehad bij FC Volendam”, stelt Van Kesteren. “Ik wil de club en alle medewerkers bedanken voor de kans en medewerking die ik heb gekregen. FC Volendam is een unieke club en ik hoop dan ook dat de club zichzelf blijft in de toekomst”.

'Stempel gedrukt'
Technisch directeur Jasper van Leeuwen prijst van Kesteren voor zijn inzet en professionele instelling. “Stanley heeft jarenlang een belangrijke stempel gedrukt op de talentontwikkeling binnen de club. Ik kan me goed voorstellen dat dit niet altijd even makkelijk was, want hij moest werken met beperkte middelen in instabiele tijden. Na onze komst hebben wij ervoor gekozen eerst een audit van de jeugdopleiding te doen, om te kunnen beoordelen wat er goed gaat en wat er anders of beter zou kunnen."

Van Leeuwen vervolgt: “Naar aanleiding van die audit kiezen wij nu voor een nieuwe koers en een andere invulling van de organisatie. Wij denken dat die het beste uit de verf zal komen met een nieuwe leiding. Dat neemt niet weg dat wij Stanley hebben leren kennen als een prettige en hardwerkende collega, die zich professioneel heeft opgesteld in deze lastige transitiefase. Wij willen Stanley dan ook bedanken voor alles wat hij betekend heeft voor FC Volendam en wensen hem het allerbeste toe in zijn vervolgcarrière.”