VOLENDAM - Léon van Schie is bezig aan zijn laatste maanden als professioneel handballer. De dertigjarige aanvoerder van KRAS/Volendam vindt dat het na vijftien jaar handbal op het hoogste niveau tijd is voor een ander leven.

“Ik merk dat ik na wedstrijden steeds minder snel herstel”, verklaart de Hagenees zijn keuze. “Ik heb heel lang op het hoogste niveau gespeeld, maar wil mijn lichaam graag heel houden. Na dit seizoen ga ik met wat oud teamgenoten een vriendenteam vormen bij HV Hellas en ben ik van plan om af en toe te gaan voetballen. Daarnaast ga ik in Den Haag het bedrijf van mijn moeder overnemen. Het is dus tijd voor een ander leven.”

De ervaren cirkelspeler kwam in 2016 over van Achilles Bocholt en ontpopte zich in het vissersdorp tot een echte leider. De komende maanden hoopt Van Schie met een hoogtepunt te kunnen afsluiten. “Het zou super zijn om dit met een prijs te doen. We hebben hier met de aanstaande bekerfinale al een grote kans voor, maar het zou helemaal mooi zijn als we landskampioen worden. Daar train je namelijk het hele seizoen voor.”

Van Schie boekte bij eerdere clubs al grote successen. Zo werd de Hagenees met Hellas en Achilles Bocholt landskampioen, terwijl hij in België ook nog de beker pakte. “Met Volendam heb ik echter nog niks gewonnen. De komende weken zijn voor mij de laatste mogelijkheid om dit alsnog te doen.”