HOORN - Tijdens de start van het nieuwe seizoen in de Eredivisie Zaalvoetbal hebben HV/Veerhuys en ZVV Volendam in een spannend duel de punten gedeeld. Lang zag het er naar uit dat de thuisploeg de winst zou pakken, maar de Volendammers maakten een 3-1 achterstand in de laatste minuten goed.

Bij de terugkeer op het hoogste niveau kwam de Hoornse formatie van trainer Antoine Gooyers op zich goed voor de dag al waren het de Volendammers die de score openden toen Frank Boogaard vanuit een moeilijke hoek doel trof. Nog geen minuut later profiteerde Jorg Ooievaar echter van Volendams balverlies en was de stand alweer gelijk.

Het ontbreken van de geschorste Younes Darri liet zich gelden bij de thuisploeg, maar in de tweede helft ontspon zich toch een enerverend zaalvoetbalduel waarin de duels niet geschuwd werden. Zowel Rebel (Veerhuys) als keizer (Volendam) haalden het einde dan ook niet na rode kaarten.

De keihard werkende Mukhtar Suleiman schoot de Hoornse ploeg op voorsprong en een eigen doelpunt van Marco Tol betekende zelfs een marge van twee doelpunten. Toch lukte het de thuisformatie niet om de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen tegen de ervaren Volendamse ploeg. Met een extra veldspeler werd Robin Kwakman twee maal gevonden die in beide gevallen beheerst raak schoot: 3-3.