VOLENDAM - De opdracht was duidelijk, maar je moet het uiteraard ook nog tot uitvoering brengen. Jong FC Volendam slaagde hier in, zonder echt geweldig te spelen. Ondanks dat EVV een lastig te bespelen tegenstander was, werd er verdiend met 3-1 gewonnen van de ploeg uit Limburg.

Met een op papier sterke opstelling, nog wel altijd zonder een aantal bekende geblesseerde spelers, werd er toch wel wat verwacht tegen de nummer veertien van de ranglijst. Maar we wisten al dat het niet vanzelf zou gaan tegen de ploeg die de "minst aantrekkelijke wedstrijden" speelt. Deze beredenering is overigens puur gebaseerd op het aantal doelpunten dat dit seizoen in de wedstrijden van EVV is gevallen. Met achtien voor en éénentwintig tegen is dat totaal het minste van alle teams in de Derde Divisie. Ze scoren moeilijk, maar laten er ook weinig door. Wat dan helpt is snel scoren. En zo geschiedde het! Nadat Volendam al 80% balbezit had was werd in de tiende minuut de ban al gebroken. Na een lange aanval was het Mike Eerdhuijzen die Martijn Kaars bediende. Hij tikte de bal via de binnenkant van de paal in de goal. Een katachtige reactie van de doelman kwam te laat. Echter verzuimden de mannen van Johan Steur om direct de klus af te maken. Halverwege het eerste bedrijf zakte het spel ook wat in en EVV greep direct zijn kans. Een voorzet van links kon na een half uur spelen ingekopt worden door de geheel vrij staande aanvoerder Rick Geenen. Terug bij af dus. Voor de rust stelde Jong FC Volendam alsnog orde op zaken. Een lage en harde voorzet van Martijn Kaars werd prima binnen gelopen door topscorer Derry John Murkin. Met deze stand gingen beide teams ook aan de thee. Kort voor de rust was er nog een handsbal in de zestien van EVV, maar de prima leidende arbiter Huizinga vond dat er geen opzet in het spel was.

Na de rust begon EVV wat feller dan aan het begin van de wedstrijd. Maar het was Jong FC Volendam dat de eerste twee aanvallen kon noteren. Een mooie rush van Derry John Murkin kon niet bekroond worden met een goal. En even later loste Gerry Vlak een te slap schot op aangeven van Gijs Smal. Uit de tegenaanval na de laatste mogelijkheid ging het bijna mis. Jordi Beelen ontsnapte en ging naar de grond in de zestien. Maar dit deed hij iets te makkelijk en het spel ging dus gewoon verder. Nog geen tien minuten later doken ineens Shaquille Simmons en Siem van Dijck op voor Barry Lauwers. Maar de inzet ging wel heel erg ver naast zijn doel. Terwijl Johan Steur zijn wissels aan het voorbereiden was met het oog op de wedstrijd van één komende maandag viel de 3-1. Een mooi balletje van Max Veerman zette Martijn Kaars op rechts vrij voor de doelman. Waar hij in augustus in Echt nog zoveel moeite had met alle kansen was het nu direct weer raak. Ondanks de mooie marge van twee was hiermee voor alles en iedereen die Jong FC Volendam volgt en support nog lang niet gespeeld. EVV claimde een kwartier voor tijd nog een strafschop, maar dat kwam er niet van. Ondanks een enkel foutje in de achterhoede bleef de schade beperkt tot één tegengoal. Na nog geen minuut extra tijd vond de scheidsrechter het genoeg en konden we constateren dat Jong FC Volendam in ieder geval tot morgen middag aan kop staat van de Derde Divisie. Na een wat mindere periode aan het eind van 2018 zijn de mannen van Steur met negen punten uit drie wedstrijden uitstekend aan 2019 begonnen! Volgende week zondag gaat de ploeg op bezoek bij Blauw Geel '38/JUMBO. Aftrap op Sportpark Prins Willem Alexander in Veghel is 14:30 uur.

Jong FC Volendam - EVV 3-1 (2-1)