CUIJK - Wat was het weer spannend tot de laatste seconde! En dat was eigenlijk volledig onnodig. Vooral in de eerste helft werd er verzuimd om JVC Cuijk op grote achterstand te zetten. In de slotfase moest er zelfs door een rode kaart te pakken voorkomen worden dat de drie punten niet mee terug naar Volendam gingen. Het liep na vijf minuten blessuretijd met een sisser af en Jong FC Volendam legt daarmee de druk weer bij de achtervolgers.

Terwijl de meeste toeschouwers nog onderweg waren naar hun favoriete plekje langs de lijn konden de handen van de Volendam aanhang al de lucht in. Direct vanaf de aftrap trok Jong FC Volendam ten aanval. Gerry Vlak ging goed door tot op de achterlijn en legde de bal terug. Tussen een groepje spelers was het Marco Speijk die na 25 seconden spelen zijn eerste officiële goal voor Jong FC Volendam maakte. Een heerlijke start van de wedstrijd dus voor de ploeg van de jarige coach Johan Steur. En Volendam ging direct door. Nog binnen de eerste vijf minuten was het Gerry Vlak die een enorme kans op 0-2 kreeg. Doelman Dani Centen redde echter. Dit zou niet zijn laatste redding van de avond zijn... Nadat ook nog in het eerste kwart van de wedstrijd Marco Speijk na een mooie aanval de bal te hoog mikte en Martijn Kaars een vrije trap via een verdediger net naast zag gaan was er het eerste wapenfeit van de thuisploeg. Lars Loermans zag zijn inzet echter voorlangs de goal van Nordin Bakker vliegen. Niet veel later deed Engin Güngor exact het zelfde. Het gebeurde beiden in de 25ste minuut, die zeer attractief was. Want nog in die zelfde minuut was het Martijn Kaars die op doelman Centen stuitte en Dani van der Moot die een kopbal door die zelfde doelman gered zag worden. En dat gebeurde dus allemaal in 60 seconden tijd. Het was voor het publiek sowieso een leuke wedstrijd van de eerste tot de laatste seconde. Even later weer spectakel voor de goals. Op aangeven van Martijn Kaars leek Derry John Murkin de 0-2 binnen te koppen, maar die doelman vloog er weer voor. In de tegenaanval kwam JVC Cuijk er snel uit over links. Furkan Alakmak probeerder het vervolgens met een snoeihard schot. Hier had doelman Nordin Bakker geen antwoord op en zo stond er zwaar tegen de verhouding in 1-1 op het scorebord. Maar de orde was snel hersteld. Net over de middenlijn kreeg Dani van der Moot de bal toegespeeld en besloot richting de zestien te lopen. Op een moment was de enige optie nog om het zelf te proberen aangezien de rest van de spelers gedekt stond. En dit deed hij voortreffelijk! Hij schoof de bal links van de doelman binnen de palen: 1-2. Gerry Vlak had er nog geen twee minuten later 1-3 van kunnen maken als die "vervelende" doelman niet weer in de weg stond. Zo werd de rust met een eigenlijk veel te magere voorsprong bereikt. Een stand van 1-5 had, hoe vervelend voor JVC Cuijk, iedereen mee kunnen leven.

Net als in de eerste helft was het begin van de tweede helft ook weer flitsend. Het duurde iets "langer", maar na 49 seconden spelen was het al weer raak. De bal werd over de verdediging van de thuisploeg gegooid en spits Dani van der Moot reageerde hier prima op. Hij liet de doelman volstrekt kansloos met zijn schot: 1-3. Daarna was het een kwartier lang doelman Dani Centen die zich bijna tot held van Cuijk kroonde. Hij keek eerst een schot van Gerry Vlak op de lat. Tikte daarna een poeier van Martijn Kaars met zijn vingertoppen over en lag in de weg toen Derry John Murkin dacht te scoren. Om moedeloos van te worden! En als dan uit het niets ook nog eens de 2-3 valt.. Verdedigend zag Volendam daar niet zo goed uit en Lars Loersmans profiteerde daar optimaal van. De thuisploeg kwam weer helemaal tot leven en Volendam was even van slag. JVC Cuijk trok ten aanval, maar de Volendam verdediging hield stand. In de extra tijd voorkwam doelman Centen, tja had je anders verwacht, dat Martijn Kaars de wedstrijd op slot gooide. En in één van de allerlaatste secondes was het Mike Eerdhuijzen die niet anders kon dan aan de noodrem trekken. Een foutje achterin gaf namelijk Jeroen van Schoonhoven de kans om op de goal van Nordin Bakker af te stomen. Het kostte Mike Eerdhuijzen een rode kaart en daarmee ook de wedstrijd tegen OJC Rosmalen. Voor JVC Cuijk was er een vrijetrap net buiten de zestien. Deze werd zeer matig in de muur geschoten waarna de scheidsrechter er mee op hield. De punten waren dus binnen al werd het weer een keer onnodig spannend. Maar in deze fase van de competitie en het grote doel, de titel, voor ogen zijn de punten belangrijker dan hoe het tot stand kwam. Voetballend zag het allemaal prima uit bij Jong FC Volendam, alleen een doelpuntje of vier-vijf meer was fijn geweest. Op naar volgende week als we zaterdagavond op bezoek gaan bij OJC Rosmalen. Aftrap op Sportpark De Groote Wielen is om 19:00 uur.

Opstelling JVC Cuijk: Dani Centen, Abdelilah El Malki (36. Sjoerd van der Looy), Aleksandar Lejic, Stan Broenland (56. Paco Geutjes), Killian Koesni, Jeroen Schoonhoven, Furkan Alakmak, Engin Güngor, Bjenze Graat (67. Jay van Boxtel), Lars Loermans, Moos Hendrix

Opstelling Jong FC Volendam: Nordin Bakker, Jay Kruiver, Mike Eerdhuijzen, Gijs Smal, Kevin van Gasteren, Marco Speijk, Martijn Kaars, Nick Runderkamp, Dani van der Moot, Gerry Vlak, Derry John Murkin

Scheidsrechter: M.G. (Maurice) Paarhuis (Hellendoorn)

Toeschouwers: 250

Scoreverloop: 1. Marco Speijk 0-1, 29. Furkan Alakmak 1-1, 34. Dani van der Moot 1-2, 46. Dani van der Moot 1-3, 65. Lars Loermans 2-3

Gele kaart: Martijn Kaars (Jong FC Volendam)

Rode kaart: 90+4. Mike Eerdhuizen (Jong FC Volendam)