VOLENDAM - Evert Kooijman, nationaal teamspeler en huidige cirkelloper van het Belgische Achilles Bocholt zal vanaf het nieuwe seizoen de hoofdmacht van HV Kras/Volendam versterken. Kooijman is een speler die veel ervaring meebrengt. Hij is klaar voor een nieuwe uitdaging waarbij vechten voor de punten weer van belang wordt. ‘Ik heb de laatste jaren veel prijzen gewonnen bij mijn vorige clubs. Dat is leuk maar een keertje slecht spelen had geen effect op het punten totaal waardoor de uitdaging een beetje wegviel. Bij KRAS/Volendam hoop ik die uitdaging weer te vinden en samen met het team die prijzen weer in onze macht te slepen’, aldus Kooijman.


Kooijman had in het verleden al contact met Volendam en is nu toe aan een nieuwe stap. Terug naar Nederland, naar een club met een echt club gevoel. ‘Ik heb altijd een goed gevoel gehad bij Volendam. Een club met een sterke achterban die elke wedstrijd weer volop aanwezig zijn in de zaal. Ik hoop ook dat zodra het weer mag de bühnes vol zitten met supporters’.

Coach Mark Ortega: ‘Met de komst van Evert vormt hij samen met Jeroen Roefs en Alexander Binderis een sterke verdediging waarmee we de top van de BENE-League kunnen behalen.’

Kooijman is speltechnisch een uitstekende aanwinst. Als cirkelloper kan hij snel van de verdediging naar de aanval schakelen, veel extra mogelijkheden voor de opbouwers creëren om zo samen veel te scoren. Met een winnaarsmentaliteit die zeker een positief effect zal hebben op andere spelers. Ook trainen onder leiding van Mark Ortega ziet hij zitten, een coach die zijn spelers wil betrekken bij het spel spreekt hem daarom ook erg aan.

Kooijman: ‘Wanneer ik aan Volendam denk dan denk ik ‘Je gaat echt naar een club! En dat vind ik erg fijn’.