VOLENDAM - Garage Kil/Volendam neemt het komende zaterdag opnieuw op tegen een ploeg uit het oosten van het land. Deze keer is Boer’n Trots Kaas/DSVD te gast in sporthal Opperdam. Het startsignaal klinkt om 19:30 uur.


De nacompetitie kende een valse start voor Garage Kil/Volendam. In Twello werd er met 32-17 verloren van thuisploeg Fit & Fun/Voorwaarts. Door veel geblesseerde meiden in de selectie waren er niet genoeg reserves meer om de wedstrijd in winst om te kunnen zetten. De eerste helft was het verschil nog overbrugbaar (13-8), maar in de tweede helft was de tank, ondanks de strijdlust, leeg. Met name de snelle uitbraken bleken een sterk wapen van Voorwaarts.

Twee overwinningen
Boer’n Trots Kaas/DSVD werd in de reguliere competitie twee keer verslagen door de Volendammers. Waar het in Deurningen voor de eerste historische overwinning in een uitwedstrijd op het hoogste niveau zorgde (32-37), won Garage Kil/Volendam voor eigen publiek met 34-21 van de aanstaande tegenstander. Dit was ook de laatste wedstrijd in de Eredivisie waarbij de twee punten naar Volendam gingen. Het is zaterdag dus een mooie kans om dit weer op te pakken.

Degradatiegrens
De eerste wedstrijd van de nacompetitie leverde voor DSVD één punt op. In eigen huis werd het 22-22 tegen Geonius/V&L. Door dit punt blijven de dames uit Deurningen op een vierde plaats staan. Door het verlies van Volendam - dat de nacompetitie begon met twee bonuspunten - nog één punt. Bij winst zullen de Volendammers het gaatje iets vergroten en een kleine afstand nemen van de degradatiegrens. Aan het einde van de rit degradeert alleen de nummer vier naar de Eerste Divisie.

Scheidsrechters
De wedstrijd zaterdag staat onder leiding van het scheidsrechtersduo Paul Radsma en Marc Vriend.

Tickets
Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang van sporthal Opperdam. Ook is het mogelijk om vooraf te bestellen. Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop.

Geen livestream
De wedstrijd tussen Garage Kil/Volendam en Boer’n Trots Kaas/DSVD wordt afgewerkt in de nieuwe zaal van sporthal Opperdam. Daardoor is er voor dit duel geen livestream beschikbaar.

Programma Eredivisie
Kampioenspoule woensdag:
JuRo Unirek/VZV - Borhave

Kampioenspoule zaterdag:
HV Quintus - Westfriesland SEW

Degradatiepoule zaterdag:
Garage Kil/Volendam - Boer’n Trots Kaas/DSVD
Geonius V&L - Fit & Fun/Voorwaarts