VOLENDAM - Wedstrijden tegen provinciegenoot Telstar brengt altijd iets extra’s met zich mee. Vooral ook omdat deze ‘Vissersderby’ haast garant staat voor veel (Volendamse) doelpunten. De mannen hebben daarnaast iets recht te zetten na het doelpuntrijke 3-4 verlies van afgelopen seizoen. Vrijdagavond wordt er om 20.00 uur in het KRAS Stadion afgetrapt voor een nieuwe editie van deze Noord-Hollandse derby.

Wie puur de uitslagen van FC Volendam van de afgelopen drie wedstrijd erop naslaat, zou denken dat de ploeg van Hans de Koning in een vormdipje zit. Maar wie het spelbeeld van de afgelopen wedstrijden bekijkt, met achtereenvolgens NEC, FC Twente en Roda JC als tegenstander, zag dat de Volendammers te weinig hebben overgehouden aan deze ‘Eredivisie-waardige’ reeks. Ook afgelopen vrijdag kreeg Het Andere Oranje in Kerkrade te weinig. Het creëerde de meeste kansen, maakte aanspraak op de 2-2, maar stond na negentig minuten uiteindelijk met lege handen.

Telstar met beide benen op de grond
Telstar staat na het droomseizoen van vorig jaar, toen het reikte tot de halve finale van de play-offs, weer met beide benen op de grond. De ploeg van trainer Mike Snoei verloor diverse dragende spelers en is met flink wat nieuwe namen inmiddels terug te vinden op plaats veertien in de Keuken Kampioen Divisie. Met 22 punten heeft het er één meer dan FC Volendam. Dit seizoen boekten de Velsenaren een aantal knappe zeges op onder andere Go Ahead Eagles (2-1), TOP Oss (1-0) en FC Dordrecht (1-4). Het heeft met buitenspeler Terrel Ondaan een levensgevaarlijke kracht voorin lopen. Hij was al goed voor vijf treffers en één assist. Voor voormalig Volendam-speler Dylan Mertens wordt het vrijdag een weerzien met veel oude bekenden.

Fraaie scores
FC Volendam houdt aan de thuiswedstrijd met Telstar geregeld een goed resultaat over. Van de zestien thuiswedstrijd dit decennium wonnen de Dijkbewoners er tien en liepen zij drie keer tegen een nederlaag aan. Er zat een aantal fraaie scores tussen, waaronder tweemaal een 6-2 overwinning (in 2010 en 2013). De meest doelpuntrijke ontmoeting was in 1998, toen Het Andere Oranje met 5-4 won van Telstar. De goals werden destijds gemaakt door Arie Opdam, Marco Gentile, Silvan Inia, Jan Bruin en Marco Boogers.

Vorig jaar waren doelpunten van Joey Veerman (2x) en Enzo Stroo niet voldoende voor de overwinning: 3-4. De laatste overwinning was in 2016, toen Rihairo Meulens, Jack Tuijp en Gyliano van Velzen FC Volendam een 3-0 overwinning bezorgden.

Laatste edities
06-10-17 | FC Volendam – Telstar: 3-4 (Joey Veerman 2x, Enzo Stroo).
19-08-16 | FC Volendam – Telstar: 3-0 (Rihairo Meulens, Jack Tuijp, Gyliano van Velzen).
14-03-16 | FC Volendam – Telstar: 3-0 (Bert Steltenpool, Jack Tuijp, Raoul Esseboom).
07-12-14 | FC Volendam – Telstar: 1-0 (Henk Veerman).
25-08-13 | FC Volendam – Telstar: 1-2 (Robert Mühren).

De wedstrijd staat onder leiding van de 35-jarige Edwin van de Graaf. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Nanninga en Adriaans. Kick-off is vrijdag om 20.00 uur.

Kaartverkoop
Heb je nog geen kaartje voor de Noord-Hollandse derby? Bestel hem dan via www.fcvolendamtickets.nl of koop jouw ticket aan de kassa. Schreeuw de mannen naar de overwinning.