BREEZAND – Op bezoek bij ZAP, dat vorig jaar nét naast promotie naar de Eredivisie greep, boekte de dames van Volendam de vierde overwinning van het seizoen. In Breezand wist het de wedstrijd na rust te beslissen, 24-32.

In Breezand keek Volendam al snel tegen een 3-1 achterstand aan, maar de ploeg wist de stand al snel weer gelijk te trekken. Na tien minuten keek het tegen een 4-3 achterstand aan. Tien minuten later was het verschil twee punten in het voordeel van de Volendammers. Op slag van rust keerde Ellen Overman een inzet van ZAP waarna de keepster de bal in het vijandige doel gooide. Zo eindigde een gelijkwaardige eerste helft in 13-15.

Serieus verschil
Een bepalend moment voor het verloop van de tweede helft waren de eerste minuten na rust. Binnen drie minuten liep Volendam uit naar een 13-18 voorsprong. Het gaatje van vier à vijf punten bleef in het vervolg van de wedstrijd waardoor ZAP er, ondanks goed spel, geen spannende wedstrijd meer van kon maken. De handbalsters uit Breezand kwamen weliswaar terug tot 23-26, maar de bezoekers liepen al snel weer weg en wonnen uiteindelijk met 24-32.

Doelpunten ZAP: Kim Molenaar (12), Femke de Vries (4), Bojoura Appelman (2), Puck Langelaan (2), Selina Kooij (2), Fleur Reek (1) en Carlien Smit (1).

Doelpunten Volendam: Anja Tol (10), Sabrina van der Mast (7), Mabel Panhuis (6), Priscilla Bergman (4), Alyssa Alings (3), Bibi Bakker (1), Ellen Overman (1).

Fotografie: ZAP/Simon Leijenaar