VOLENDAM - In een sensationeel duel tegen koploper en titelhouder Bocholt heeft Volendam de koppositie in de BENE League weten te pakken. De ploeg van trainer/coach Geert Hinskens zegevierde na een razend spannend slot met 40-39.

Met name in de eerste helft leek alles te lukken bij de thuisploeg. Verdedigend stond het als een huis en met de schotkracht van Tim Roefs, Jordy Baijens, Lucas Schneider en Evert Kooijman leverde bijna elke aanval een doelpunt op. Zodoende nam Volendam zelfs een voorsprong van zeven punten, maar tegen het eind van de eerste helft krabbelde Bocholt toch weer wat op met een 20-16 ruststand tot gevolg.

Na de rust zetten de gasten de inhaalrace voort en kwam het steeds dichterbij de thuisploeg. Zowel in het veld als op de tribune groeide zodoende de spanning met de minuut. Met de nodige wilskracht wist Volendam het zeer doelpuntrijke duel uiteindelijk toch met 40-39 over de streep te trekken met een enorme vreugde-explosie tot gevolg.

Door een beter doelsaldo houdt Volendam nu Lions en Visé (allen 15 punten) achter zich. Daar weer achter staat Bocholt met 14 punten, hetgeen alles zegt over de spanning in de BENE-League. Komende zaterdag gaat Volendam op bezoek bij middenmoter Hurry Up in Emmen.