VOLENDAM - De handbalsters van Volendam zijn donderdagavond niet opgewassen gebleken tegen titelkandidaat Venlo. Toch kan de ploeg van trainer coach Zsigmond Makay met vertrouwen de belangrijke komende cruciale duels aangaan, na wat men liet zien tegen de Limburgers.


Makay koos ervoor om opbouwster Jaimy Mens te sparen met het oog op de belangrijke wedstrijden tegen DSVD en V&L waarin Volendam moet proberen los te komen van de onderste plaatsen. Na een flitsende start van Venlo, dat zelfs tien goals voorsprong nam (1-11) besloot de coach om Mens alsnog in te brengen. Net als afgelopen weekend bleek de jonge Mens (21) prima samen met te spelen met routinier Sabrina van der Mast en groeide het vertrouwen. Bij de rust had Volendam het gat dan ook al weer iets kleiner gemaakt: 15-21.

Venlo bleef echter ook na de rust de betere partij, maar werd af en toe wanhopig van de knappe reddingen van keepster en uitblinkster Marit Huiberts. Omdat het voor Volendam ten opzichte van de eerste helft lastiger was om zelf het net te vinden liep het desondanks tegen een 25-36 nederlaag aan, maar er waren voldoende lichtpuntjes om zaterdag de strijd aan te gaan met DSVD in Deurningen, dat met een tiende plaats vlak onder Volendam staat.

HV Volendam - Cabooter/Venlo 25-36 (15-21)

Scores Volendam: Mens 8, Van der Mast 4, Van Zijl 4, Bakker 3, Vlaming 2, Pol 2, Vet 1, Huiberts 1.