VOLENDAM - Zoals bekend speelt HV KRAS/Volendam dit weekend voor de EHF Challenge Cup tegen het Russische Dynamo-Victor. Voor clubs uit de BENE-League zijn Europese podiums een perfecte graadmeter om te bepalen waar zij staan.

Voor KRAS/Volendam is het inmiddels al bekend wat er verwacht kan worden van hun tegenstanders in de BENE-League. Dit is echter niet het geval in de EHF Challenge Cup. Met Dynamo-Victor treffen de Volendammers een tegenstander die zij niet kennen en op een andere manier speelt dan zij gewend zijn.

Natuurlijk is de tegenstander nauwkeurig geanalyseerd. Zo bekeek de selectie een Youtube-video over de wedstrijd tussen Spartak Moskou, koploper van de Russische Super League, en Dynamo-Victor. De aanstaande tegenstander van KRAS/Volendam verloor in eigen huis met zes punten verschil, maar ging het grootste deel van de wedstrijd gelijk op.

Dit zijn echter dingen die er morgen niet meer toe doen. Tegen onbekende ploegen is het belangrijk om uit te gaan van eigen kracht en overtuiging. Dit is dan ook iets wat KRAS/Volendam moet doen. Zij moeten een mooi resultaat neerzetten voor de return in Rusland, maar vooral genieten van de ervaring.

De wedstrijd wordt zaterdag om 19 uur gespeeld in sporthal Opperdam.