VOLENDAM - Op vrijdag 2 maart speelt FC Volendam om 20.00 uur uit tegen Telstar. Wie de geschiedenis kent van Telstar en FC Volendam kan bijna de ogen niet geloven als naar de stand gekeken wordt. Jarenlang was het totaal omgedraaid. Telstar draait volop mee in de kopgroep van de Jupiler League, terwijl FC Volendam de laatste weken ingespannen bezig is de zeer teleurstellende competitiestart te herstellen. Vanaf de onderste plaats heeft FC Volendam inmiddels de middenmoot in zicht gekregen.

Toen Telstar de achtste competitiewedstrijd in Volendam speelde en met 3-4 won, zakte FC Volendam naar een ongekende diepte. Telstar daarentegen begon aan een enorme opmars. Een week eerder was nog met 0-6 van Fortuna Sittard verloren, maar in Volendam werd het zelfvertrouwen flink opgetuigd. Wat ze het meest meezat in die wedstrijd, was dat ze in de slotminuut voor de rust een strafschop mochten nemen en twee minuten na rust een communicatiefout tussen Hobie Verhulst en Henny Schilder onberispelijk afstraften. Daarna was de wedstrijd in evenwicht, maar verder dan 3-4 liet Telstar het niet komen.

In de winterstop zag Telstar uit de selectie drie spelers vertrekken. Benjamin van den Broek ging naar de Kon. HFC (tweede divisie), Mohammed Osman werd door Heracles ingelijfd en Gerson Rodrigues ging naar Sheriff Tiraspol in Moldavië. Telstar zag ook drie spelers nieuw binnen komen. Van Go Ahead Eagles kwam Shadrach Eghan, van Olympique Nice Joakim Balmy en van Club Brugge werd Senne Lynen gehuurd.

In het voorbije weekend leek Telstar de smadelijke 0-6 op eigen veld kinderlijk eenvoudig te gana rechtzetten in Limburg. Na een vroege voorsprong regen de kansen zich aaneen, maar wat Melvin Platje en zijn medespelers ook probeerden, het bleef bij die kleine voorsprong. Fortuna Sittard putte er moed uit en scoorde in de slotfase alsnog de gelijkmaker, waarmee het een reeks nederlagen ene halt toeriep. FC Volendam daarentegen had het thuis tegen FC Dordrecht in de eerste helft op zijn heupen. Met een ongekende 4-0 werd de kleedkamer opgezocht na een voorspoedige eerste helft. Met twee bussen voor de deur voorkwam FC Dordrecht dat FC Volendam er nog een schepje bovenop kon doen. De 4-1 eindstand was meer dan verdiend. Vervelend was, dat Erik Schouten na twee weken eerder al een gebroken neus te hebben opgelopen door Sam Hendriks (Go Ahead Eagles), nu een ernstige knieblessure opliep door een botsing met Arias van FC Dordrecht.

Scheidsrechter in Velsen-Zuid is deze vrijdag Allard Lindhout (30). Het is de zeventiende keer dat hij een wedstrijd van FC Volendam leidt sinds zijn eerste wedstrijd in 2012 (FC Volendam – FC Dordrecht 1-1). De laatste keer dat hij FC Volendam als scheidsrechter aan het werk zag, was op 24 februari 2017, uit bij NAC Breda. Exact een jaar geleden dus. Hij krijgt aan de lijnen assistentie van de heren Bluemink, De Nas en Van de Pol.