VOLENDAM - Jong FC Volendam had vorige week zaterdag geen klagen over de uitslagen van de concurrenten in de Derde Divisie. Alleen UNA wist, net als de mannen van Johan Steur, tot winst te komen. Hierdoor is het verschil met de nummer twee, TEC, nu drie punten in het voordeel van Jong FC Volendam.

Ook voor OJC Rosmalen is de strijd spannend, alleen dan aan de andere kant van de ranglijst. Als we even snel een blik op de stand werpen lijkt het er op dat de strijd om niet op de laatste twee directe degradatie plaatsen te komen zal gaan tussen OJC Rosmalen, Quick '20 en HBS. Er zitten slechts twee punten tussen de drie clubs. Het gaat dus spannend worden de laatste weken. En dat terwijl de start van het seizoen goed was. De openingswedstrijd werd met 4-2 gewonnen van OSS '20, promovendus maar inmiddels wel één van de overgebleven titelkandidaten. Tegen UNA ging het een week later overigens goed mis. Met maar liefst 6-0 werd OJC Rosmalen naar huis gestuurd. Dankzij een 5-0 overwinning op HBS werd dit weer aardig weggepoetst. Daarna ging het echter goed mis. Maar liefst dertien wedstrijden bleef de ploeg zonder overwinning. Er zaten slechts twee gelijke spelen tussen... Pas dit kalenderjaar werd er weer gewonnen. De 2-0 overwinning op Quick '20 brak de ban. In februari volgde zelfs een prima serie. Een hele knappe 2-0 overwinning op UNA werd gevolgd door een 0-3 driepunter bij HBS en een gelijkspel in eigen huis tegen Westlandia. En de koek was nog niet op, want Blauw Geel '38 werd in eigen huis met 1-5 opgerold. Maar de laatste weken blijven de punten weer uit. Door drie nederlagen op rij is OJC Rosmalen na weken op de laatste plaats te hebben gestaan nu blijven hangen op plek zestien. Deze plek zou betekenen dat ze de nacompetitie in moeten voor lijfsbehoud. En als we naar de veilige veertiende plek kijken lijkt dat ook wel het hoogst haalbare voor de club uit Rosmalen. De verschillen naar onderen zijn heel klein, dus ze hebben in ieder geval nog wel een overwinning of drie nodig om directe degradatie af te wenden. Aangezien zowel HBS als Quick '20 deze week hun trainer hebben ontslagen, verwachten ze daar een schokeffect. In Volendam werd het een 3-1 overwinning voor Jong FC Volendam.

Zoals al gezegd staat Jong FC Volendam iets ruimer aan kop in de Derde Divisie. Maar het zal vermoedelijk wel tot diep in het seizoen ontzettend spannend blijven in de strijd om de directe promotie. Aangezien niet iedereen precies weet hoe de regels zijn zullen we deze nog één keer noemen. Jong FC Volendam kan alleen naar de Tweede Divisie promoveren als het kampioen wordt. In dat geval degradeert ook het als tweede geplaatste Jong BVO team uit de Tweede Divisie. Het laagst geplaatste team degradeert sowieso aangezien er vanaf volgend seizoen maximaal twee teams in de Tweede Divisie uit mogen komen. Dit laatste geldt ook voor beide Derde Divisies, maximaal twee per divisie. Indien Jong FC Volendam als nummer één eindigt dan promoveert de nummer twee mee naar de Tweede Divisie. Omgekeerd is dit dus niet het geval. Maar goed zover zijn we nog niet. We blijven voorzichtig want we weten dat in deze divisie wekelijks verrassende uitslagen zijn. Maar dat het er op dit moment goed uit ziet ontkennen we niet. Belangrijk is dat de ploeg de concentratie houdt en gewoon zijn eigen spelletje blijft spelen. Lukt dat dan komen we ver, heel ver. Zaterdag starten we gewoon weer met 0-0, dus eerst zal er gescoord moeten worden! Aftrap op Sportpark De Groote Wielen is om 19:00 uur.