VOLENDAM - Het zaalvoetbalduel tussen RKAV Volendam en ZVV Eindhoven heeft vrijdagavond slechts een kwartiertje geduurd. De arbitrage besloot het duel niet te hervatten nadat er ongeregeldheden uitbraken in de Volendamse sporthal De Opperdam.


Op het moment van staken was het nog 0-0 in het eredivisieduel en daarvoor wees er ook niets op dat het duel uit de hand zou lopen. De gemoederen liepen voor het eerst op nadat de coach van ZVV Eindhoven. Abass Almas, langs de zijlijn een bal uit frustratie weg schopte. De coach kreeg geel en daarna leken de gemoederen bedaard.

De onrust smeulde echter nog even verder en de vlam sloeg in de pan toen Robin Bont tegen de grond werd gewerkt en door een supporter in zijn rug werd geschopt. Onmiddelijk daarna kwamen er meerdere personen het veld in die zich agressief gedroegen tegenover de spelers. Uiteindelijk werd het tumult in de kiem gesmoord door spelers van beide teams, maar voor de arbitrage kwam dit te laat. Zij hadden tijdens het incident reeds twee rode kaarten gegeven aan de gasten uit Eindhoven en vonden de situatie nadien niet veilig genoeg om het duel te hervatten.

De KNVB zal zich moeten buigen over het mogelijke hervatten van het duel.