VOLENDAM - In de Eredivisie Zaalvoetbal heeft RKAV Volendam een welkome driepunter kunnen bijschrijven. De ploeg van coach Hjalmar Hoekema won in de uiterste slotfase van Be '79 met 2-1.

Robin Kwakman was de belangrijkste man bij de thuisploeg. In het jonge en nieuwe team waar Hoekema dit seizoen mee moet dealen zorgde Kwakman na een ruim kwartier voor een voorsprong. Op dat moment terecht want keeper Kapteijns van de gasten uit Berkel-Enschot had al een paar goede reddingen verricht. Aan de andere kant was Be '79 ook dict bij een treffer, maar Dekkers trof de lat.

Vijf minuten na de rust kwamen de gasten op gelijke hoogte na een knappe individuele actie van Mohammed Marouane. Be '79 wilde meer, maar keeper Thomas Bakker hield stand met enkele puike reddingen. De gasten probeerden in de uiterste slotfase alles op de aanval te spelen, maar dit pakte eigenlijk goed uit voor RKAV Volendam. Na balverlies kwam de bal bij Kwakman die vanaf grote afstand de bal in het lege doel schoot net voor de laatste zoemer ging.