VOLENDAM - De zaalvoetballers van RKAV Volendam zijn nog steeds in de race voor een plaatsje bij de eerste acht van de eredivisie. Na nederlagen tegen FC Marlène en HV/Veerhuys wist de ploeg van coach Hjalmar Hoekema het derde Noord-Hollandse onderonsje op rij wel te winnen door Scagha '66 met 6-2 te kloppen.


De gasten uit Schagen, afgelopen seizoen gepromoveerd, hadden een week eerder hun eerste overwinning mogen vieren, maar de ploeg van Jaap Kaleveld kon deze in Sporthal Opperdam geen vervolg geven. Het verschil in de eerste helft werd met name gemaakt door Nick Schilder die de eerste en de derde Volendamse treffer voor zijn rekening nam. Na de 2-0 van de jonge Sam Schokker deed Robin Schouwvlieger namens de gasten nog wel iets terug.

De 3-1 ruststand bleef in de tweede helft lang staan en dat was met name te danken aan een sterk keepende Stef Schilder. De thuisploeg nam pas echt afstand nadat Cedric Wilson van Scagha zijn tweede gele kaart zag en dus kon inrukken. Middels twee treffers van Nabil Akaazoun liepen de Volendammers uit. Freek Vrenegoor deed nog wat terug, maar het slotakkoord was voor Duncan Poorter: 6-2.