VOLENDAM - Bij de start van de competitie van de Eredivisie zaalvoetbal heeft RKAV Volendam met 3-3 gelijk gespeeld tegen ZVV Eindhoven. De na een lange blessure teruggekeerde Robin Bont had met twee treffers een groot aandeel in de puntendeling.

Bont kampte bijna het hele vorige seizoen met een beknelde zenuw in de borst, maar liet bij de sizoensouverture zien het voetballen nog niet verleerd te zijn. In Sporthal Opperdam vielen de doelpunten al snel. Nadat El Mellouki namens de gasten de score opende was het Bont die binnen de minuut gelijk maakte. Na zes minuten kwamen de Volendammers op voorsprong via Nick Schilder, maar Asbaa maakte vervolgens gelijk. De mooiste treffer van de avond, een volley van Bont betekende de 3-2, maar ook Asbaa maakte zijn tweede van de wedstrijd.

De 3-3 ruststand bleek zodoende ook de eindstand want gescoord werd er na de rust niet meer, mede dankzij enkele puike reddingen van doelman Thomas Bakker. Komende vrijdag gaat RKAV Volendam op bezoek bij Groene Ster Vlissingen.