VOLENDAM - RKAV Volendam heeft zich op het nippertje geplaatst voor de derde ronde van het bekertoernooi in het zaalvoetbal. Eerstedivisionist PKC`83 uit Groningen werd in de slotfase met 2-1 verslagen.

Na een opwaartse lijn in de Eredivisie had de ploeg van Hjalmar Hoekema het lastig tegen de nummer vijf van de eerste divisie die na vier minuten brutaal een voorsprong namen via Awaab Khider. Binnen een minuut wist Nick Schilder de stand weer in evenwicht te brengen, maar dezelfde Schilder hielp in het vervolg van de eerste helft een aantal kansen om zeep waardoor men met 1-1 ging rusten.

In de tweede helft speelde Volendam zo mogelijk nog moeizamer, maar twee invallers, die coach Hoekema eigenlijk had willen sparen met het oog op de wedstrijd tegen FC Marlène van zondag, maakten het verschil. Met nog een kleine drie minuten op de klok wist Kik Braspenning de bal te bezorgen bij Robin Kwakman die de 2-1 liet aantekenen.

Zoals gezegd komt RKAV Volendam zondag alweer in actie als men in compeitieverband FC Marlène treft. Dit duel begint om 15.00 uur in Sporthal Opperdam.