VOLENDAM - Jong FC Volendam - VV Spijkenisse, zaterdag 17 februari 14:30 uur

Na een weekje "rust" staat Jong FC Volendam zaterdag weer op het veld. In het eigen Kras stadion nemen de mannen van Johan Steur het op tegen Spijkenisse. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams. Voor onze gasten is het zaak om punten te pakken en zo de aansluiting met de veilige plekken te herstellen. Voor Volendam zijn de punten belangrijk om afstand te kunnen nemen van de plekken waar we eigenlijk niet thuis horen, al zeggen we dat maar even zelf.

Topscorer geschorst
Promovendus Spijkenisse heeft het tot op heden alles behalve makkelijk in de Derde Divisie. De verrassende kampioen van de Hoofdklasse A van afgelopen seizoen heeft vooral nogal moeite om de doelpunten van de tegenstanders te voorkomen. Na 20 wedstrijden hebben ze inmiddels 51 tegengoals moeten incasseren. Meest opvallende uitslag is misschien nog wel de 5-5 tegen Magreb '90. Topschutter Michael van Dommelen (11 goals) maakte er toen drie. In de heenwedstrijd tegen Jong FC Volendam scoorde hij overigens ook. In de extra tijd bracht hij de spanning nog terug (3-4), maar Volendam overleefde vervolgens de hectische slotfase. Zeker is dat Van Dommelen zaterdag niet zal scoren. Twee weken geleden kreeg hij namelijk tegen Jong FC Twente (2-2) in de slotfase zijn tweede gele kaart die wedstrijd, dus rood en automatisch geschorst. Maar opvallend genoeg was die zelfde Van Dommelen niet trefzeker in de twee wedstrijden die Spijkenisse dit seizoen won. Eind oktober werd er in Hengelo met 0-1 van Jong FC Twente gewonnen en een maand later was er een knappe 3-0 overwinning op Harkemase Boys. De schorsing van Van Dommelen is overigens pas de eerste voor het op de één na laatste plaats staande Spijkenisse. Voor een ploeg in die positie best opmerkelijk.

Ook geschorst
En om meteen maar door te pakken, ook aan Volendam zijde ontbreekt de topscorer. Jordy Hilterman mag een wedstrijd toekijken na zijn vijfde gele kaart dit seizoen. Voor het niet al te makkelijk tot scoren komende team van Steur toch wel een gemis. Hier zullen de andere spelers deze rol dus ook over moeten nemen. Over overnemen gesproken, het team zal er op zeker vier posities anders uit zien dan in Spijkenisse. Want Daan Klinkenberg,Gijs Smal, Nick Doodeman en Enzo Stroo hebben het de eerste weken bij Jong zo goed gedaan dat ze inmiddels alle vier zeker zijn van een basisplaats in het eerste elftal. Iets waar we als club uiteraard heel trots op zijn. In Spijkenisse werd het op het eind nog heel spannend, maar dat had het nooit meer mogen worden. Na een half uur stond er al 0-3 op het scorebord waarna de mannen van, toen nog, Berry Smit verzuiden om de thuisploeg "de nek om te draaien". Het liep gelukkig goed af, maar bij andere wedstrijden dit seizoen lukte dat niet. Of het zaterdag in het begin weer zo makkelijk zal gaan valt te betwijfelen. Trainer Peter Wubben wil aan zijn speelstijl vasthouden, maar gezien de stand op de ranglijst zal er vanuit die positie toch ook wel wat druk zijn om meer voor het resutaat te gaan. Maar we gaan het zien vanaf 14:30 zien in ons mooie Kras stadion.

Arbitrage
De wedstrijd zal zaterdag onder leiding staan van de heer Robin Gansner uit Zandvoort. De heer Gansner heeft dit seizoen nog niet veel wedstrijden in onze Derde Divisie gefloten. Na DVS '33 - ASWH (0-0) en VVOG - DOVO (1-0) wordt dit pas zijn derde wedstrijd. Afgelopen zaterdag was hij scheidsrechter bij de "visserijderby" Huizen - Urk (0-3). Komende zaterdag zal hij aan de zijlijnen worden bijgestaan door de heer Persoon en een nog door de KNVB aan te stellen derde official.

Social media
Als je zaterdag om wat voor reden dan ook niet aanwezig kan zijn is de wedstrijd uiteraard ook weer te volgens via de diverse Twitter accounts met de hashtag #jvospi. Voor een "FC" georienteerd verslag doe je dit uiteraard via ons Twitter account: @fcvolendam. Ook zullen er weer flitsen van de wedstrijd te horen zijn in het programma De Kapstok op L.O.V.E. Radio.

Goed om te weten
Zoals inmiddels wel algemeen bekend is er zeer beperkte openbare parkeermogelijkheid bij het stadion. Daarom adviseren wij iedereen die met de auto komt deze te parkeren op het parkeerterrein van het Marinapark dat direct tegenover het complex van onze buurman RKAV Volendam buitendijks gelegen is. Vanaf hier is het een korte wandeling naar ons KRAS Stadion. Voor het publiek is de Runderkamplounge geopend. Deze bevind zich op de eerste verdieping op precies de andere hoek van de lange zijde waar je het stadion zult betreden. Het bestuur van Spijkenisse, de vertegenwoordigers van de KNVB en de pers zullen ontvangen worden in de bestuurskamer op de begane grond. Voor alle pers is het zaak om vooraf het persbeleid van Jong FC Volendam goed door te nemen. Alle schrijvende pers, cameraploegen en fotografen dienen zich vooraf namelijk aan te melden voor een accreditatie.