VOLENDAM - Eind januari verloor Jong FC Volendam in de extra toegevoegde tijd in Sneek en stond het met een veertiende plaats nog maar net boven de streep. Hoe anders is de situatie zes wedstrijden verder! Met de volle achtien punten uit zes wedstrijden heeft Jong FC Volendam weer bijna in de subtop van de Derde Divisie gemeld. Met een vijfde plaats, die misschien iets vertekend is door de vele afgelastingen, hoeft de ploeg van Johan Steur toch niet meer achterom te kijken.

Frustratie
Jong FC Volendam begon de wedstrijd met een koude noordooster in het gezicht. Maar tegenstander ASWH liet zich ondanks de storm in de rug niet verleiden om vol op de aanval te gaan spelen. Na de 0-5 oorwassing in Hendrik-Ido-Ambacht was het devies om het achterin droog te houden. Voor Volendam was het dan ook lastig om ruimte vinden. Telkens als er wel wat ruimte was was de passing niet helemaal correct of stond er weer iemand buitenspel. Aan de andere kant kreeg ASWH twee mogelijkheden van afstand, maar echt gevaarlijk werd het nooit. Een aantal spelers van de gasten leek ook meer bezig met de arbitrage dan met het spelletje. Ondanks dat het een gezapig potje was hadden ze blijkbaar reden om herhaaldelijk beklag te doen bij de scheidsrechter. Nadat hier tegen werd opgetreden met gele kaarten was het Dylan Mertens die de gastheren bijna op voorsprong zette. Zijn inzet uit een vrijetrap werd door de doelman maar net uit de onderhoek tot corner verwerkt.

Veilig?
Terwijl nog niet iedereen op zijn plek zat na opgewarmd te zijn in de rust brak Jong FC Volendam de wedstrijd open. Dylan Mertens, die duidelijk steeds beter gaat spelen, ging goed door op de rechterkant. Hij haalde, zoals in het boekje staat, de achterlijn en legde de bal panklaar voor Rodney Smorenberg. Waarschijnlijk schrok Smorenberg van de enorme kans die hem werd geboden en schoot paroes tegen de liggende doelman aan. Gelukkig ketste de bal vervolgens voor de voeten van Kay Tejan die de bal diagonaal tegen de touwen schoot. Een goed kwartier later leek het wel alsof de herhaling van deze goal werd afgespeeld maar dat nu Smorenberg wel ingeseind was van wat er ging gebeuren. Want uit een exact dezelfde aanval was het nu wel Rodney Smorenberg die de doelman verschalkte. Waar we de weken hier voor nu vaak te maken kregen met een tegenstander die een alles of niets offensief ging spelen bleef Volendam deze middag redelijk eenvoudig overeind. Jari Vlak was van afstand dichtbij de definitieve beslissing. En op aangeven van Mertens kreeg ook spits Jordy Hilterman die kans aangeboden, maar het was uiteindelijk verdediger Mohamed Betti die definitief de illusies van ASWH in de prullenbak gooide. Hij rondde een mooie counter uitstekend af. In de slotase van de wedstrijd mocht Max Veerman ook nog even debuteren. Hij moest daar echter wel lang op wachten aangezien Jong FC Volendam minuten lang de bal in bezit had en er pas na zes minuten een spelers van ASWH was die er genoeg van had. Na het laatste fluitsignaal bleek dat Jong FC Volendam is opgeklommen naar plek vijf op de ranglijst met maar liefst achttien punten meer dan de ploegen in de gevarenzone. Met nog elf wedstrijden voor die ploegen te gaan lijkt dat gat toch wel ruim voldoende. Dus het woord "veilig" viel dan ook wel na deze zesde overwinning op rij. Volgende week heeft de selectie een weekend rust aangezien er niets in te halen is. Over twee weken gaat Jong FC Volendam op bezoek bij Jong Almere City FC dat na vandaag definitief lijkt te zijn afgehaakt bij Spakenburg.

Opstelling Jong FC Volendam: Jordi van Stappershoef, Mohamed Betti, Nick Zeijlmans, Alex Plat, Ali Ulusoy, Jari Vlak, Gani Meholli (66. Anthony Berenstein), Rodney Smorenberg, Jordy Hilterman, Dylan Mertens (88. Max Veerman), Kay Tejan
Opstelling ASWH: Stef Doedée, Jerry Tieleman, Stanley Husen, Mels van Driel, Gilmaro van de Werp, Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Peter de Lange, Nick Slotboom (66. Kyle Doesburg), Ismail Yildirim (72. Akin Arslan), David Almeida
Scheidsrechter: C.J.L.P. (Stijn) Berben ('s-Gravenmoer)
Toeschouwers: 200
Score verloop: 48. Kay Tejan, 64. Rodney Smorenberg 2-0, 81. Mohamed Betti 3-0
Gele kaarten: Alex Plat (Jong FC Volendam), Peter de Lange, Jesper van den Bosch, David Almeida en Lars Bosscha (ASWH)