VOLENDAM - De handbalsters van Volendam moeten in de resterende zeven wedstrijden alle zeilen bijzetten om niet in acute degradatienood te komen. Zaterdag verloor de ploeg van trainer Zsigmond Makay kansloos met 19-31 van VELO, en dat betekende alweer de zevende nederlaag op rij.


De Volendamse ploeg raakte afgelopen zomer al een flink aantal routiniers kwijt en het feit dat het sinds de winterstop ook niet meer kan beschikken over Nyah Metz, die de overstap maakte naar SEW, maakt het er allemaal niet beter op. Makay ziet dat er genoeg talent in zijn ploeg zit, maar de vraag is of er genoeg tijd is om dat te ontwikkelen. Zaterdag bleek VELO enamlijk ook een maatje te groot. Volendam deed alleen in de openingsfase even mee, maar de gasten uit Wateringen liepen via 3-7 uit naar een 10-16 ruststand. Volendam, dat in Isa Vet (7 treffers) haar topscorer had, kon ook na de rust niet dichterbij komen en uiteindelijk eindigde het duel met twaalf doelpunten verschil.

Met zes punten uit vijftien wedstrijden houdt Volendam alleen PSV en E&O nog onder zich. Komende zaterdag gaat de makay-equipe op bezoek bij middenmoter Kwiek.