VOLENDAM - De handbalsters van Volendam mogen zich serieus zorgen gaan maken nadat men in eigen huis verloor van concurrent V&L. De gasten uit Geleen hadden tot dusverre pas drie punten gepakt, maar pakten in Sporthal Opperdam in de slotfase de winst.


Om afstand te nemen van de onderste plaatsen was winst noodzakelijk voor de ploeg van trainer Zsigmond Makay, maar het duel verliep vanaf het begin moeizaam. Na 12-13 halverwege liepen de Limburgers, tot aan het treffen van gisteravond voorlaatste met drie punten, uit naar 17-20. Acht minuten voor tijd zorgde de cirkelspeelster van Volendam ,Monica Pol, toch voor een gelijke stand (23-23) en gloorde er weer hoop.

Na een time-out van coach Denis van de gasten besliste V&L het duel echter met zes treffers op rij en een 24-29 eindstand tot gevolg. Een tweede tegenvaller voor de thuisploeg was het geblesseerd uitvallen van sterkmaker Nyah Metz.

Volendam, dat nu zes punten uit acht wedstrijden heeft, houdt nog slechts drie ploegen onder zich en moet komende zaterdag op bezoek bij koploper Venlo.