VOLENDAM - De zaalvoetballers van ZVV Volendam zijn vrijdagavond ongenadig hard onderuit gegaan tegen koploper ASV Lebo. Na twee keer twintig minuten stond er een alles zeggende 1-9 op het scorebord.

Anders dan de uitslag doet vermoeden gaven de Volendammers toch bijna een helft een goed partij tegen de Amsterdamse titelkandidaat. Zonder ervaren spelers als Frank Boogaard, Johan Mühren en Jeroen de Groot kwam men via een doelpunt van Robin Kwakman op 1-1. Vlak hierna werd een eigen doelpunt van de Amsterdammers om onduidelijke redenen afgekeurd, en blijkbaar deed dit wat met de Volendammers die in een twee minuten tijd een 1-4 achterstand te verwerken kregen.

Toen de gasten kort na rust ook de 1-5 wisten te maken leek men vleugels te krijgen in Sporthal Opperdam en vloog bijna elke aanval er in. De Volendammers kwamen er niet meer aan te pas en moesten uiteindelijk een 1-9 nederlaag incasseren.

Komende vrijdag 24 januari wacht voor ZVV Volendam een belangrijke wedstrijd als men opnieuw thuis speelt. De nummer negen in de stand ontvangt dan de nummer elf, TPP/Feyenoord Futsal.