EINDHOVEN - De zaalvoetballers van ZVV Volendam lijken de weg omhoog te hebben gevonden. Een week na de knappe zege op FCK De Hommel (5-4) werd er verdienstelijk gelijk gespeeld op bezoek bij titelkandidaat FC Eindhoven.

Zonder coach Hjalmar Hoekema, maar met Jan Kwakman en Frank Boogaard die de honneurs langs de kanten waarnamen, knokten de Volendammers zich knap terug nadat het bij rust op een 2-0 achterstand kwam. Vanuit een lager team sloot voormalig prof Jack Tuijp aan en hij zorgde in de tweede helft voor de 2-2 nadat Johan Keizer eerder al voor de aansluiting had gezorgd. Nadat de thuisploeg op een hernieuwde voorsprong was gekomen tekende Danny Tol voor de 3-3 en wist keeper Jack Steur het punt te redden door vlak voor tijd een tienmetertrap te keren.