HOORN – Het opende de score en kwam tot twee keer toe op gelijke hoogte. Toch kon ZVV Volendam een nederlaag bij landskampioen Hovocubo niet voorkomen, 6-4.

In sporthal ‘de Opgang’ vielen er de nodige doelpunten. De eerste lag er al na een minuut in. Een verre uitgooi van doelman Jack Steur werd door Danny Tol knap binnen gekopt. De schade werd echter snel hersteld. Nadat de Volendammers twee keer dichtbij een tweede doelpunt was wist Kevin Tromp de stand gelijk te trekken. In de 14e minuut schoot Karim Mossaoui na een fraaie passeerbeweging op de paal, waarna Faisal Mellah uit de rebound voor de 2-1 zorgde.

In die fase leek Hovocubo los te zijn. Dat werd nog maar eens bevestigd door Tromp die na een fraaie actie van Zakaria Amrani van dichtbij kon binnen tikken. Gespeeld was het voor rust allerminst, want Jeroen de Groot scoorde namens Volendam op aangeven van Michel Tol de aansluitingstreffer.

Evenwicht
In het tweede bedrijf was het duel in evenwicht. De clubs scoorden om en om waardoor de spanning bleef. Zo maakte Danny Tol twee minuten na rust gelijk, maar bracht Youssef Makraou de Hoornse ploeg weer aan de leiding. Nadat Jeroen de Groot de stand opnieuw gelijk trok schoot Mats Velseboer tien minuten voor tijd in de verre hoek en bracht Hovocubo zo op een 5-4 voorsprong. De uiteindelijke beslissing kwam in de slotminuut. Vanaf rechts trok Mossaoui naar binnen en schoot de bal in de verre hoek raak.

Hovocubo – ZVV Volendam 6-4 (3-2)
2. 0-1 Danny Tol
5. 1-1 Kevin Tromp
14. 2-1 Faisal Mellah
17. 3-1 Kevin Tromp
19. 3-2 Jeroen de Groot
22. 3-3 Danny Tol
27. 4-3 Youssef Makraou
28. 4-4 Jeroen de Groot
30. 5-4 Mats Velseboer
40. 6-4 Karim Mossaoui