VOLENDAM - In de Eredivisie zaalvoetbal heeft ZVV Volendam het vrijdagavond verdedigend behoorlijk laten afweten. Aanvallend zat het wel goed bij de ploeg van Hjalmar Hoekema aangezien de ploeg liefst zeven keer scoorde. Dit was echter toch tekort aangezien tegenstander Roermond Tigers liefst acht keer doel trof.

De Volendammers kwamen in een voor de neutrale toeschouwers heerlijke pot zaalvoetbal tot drie keer terug van een achterstand, maar een vierde keer bleek teveel gevraagd waardoor de Limburgers met de punten naar huis gingen. Met de rust had de thuisploeg zelfs een voorsprong want na doelpunten van Jeroen de Groot, Robin Kwakman, Michael Tol en Johan Keizer stond het halverwege 4-3.

Het geblesseerd uitvallen van Frank Boogaard bleek vervolgens een aderlating en de Volendammers kregen vooral geen grip op de handige Taoufik Chadli die driemaal scoorde. Na de 4-7 kwam Volendam via De Groot en Kwakman nog even terug en ook na de 6-8 scoorde Robin Bont nog. Johan Mühren had vervolgens de gelijkmaker op zijn schoen, maar ditmaal bleef het bij 7-8.