VOLENDAM - Nadat ZVV Volendam vorig seizoen een knappe derde plek veroverde en in de halve finale van de play-offs een derde duel afdwong begon de ploeg overtuigend aan het nieuwe seizoen. In eigen huis boekte de ploeg een eclatante 9-0 overwinning.

Voorafgaand aan de eerste wedstrijd van het nieuwe Eredivisie seizoen ontving ZVV Volendam coach Hjalmar Hoekema uit handen van Ron Kauwen (KNVB) de prijs voor de beste coach van het seizoen 2017/2018.

Nadat de prijs was gegeven bezorgde Volendam de Egmondse promovendus een vervelende entree. Na rust vielen de doelpunten in rap tempo. Dat terwijl er door de bezoekers in het eerste bedrijf speldenprikken konden worden uitgedeeld via onder meer Jeffrey Klijbroek en Daan Groot. Na elf minuten was het de thuisploeg die verdiend op voorsprong kwam. Uit een voorzet van Frank Boogaard schoot Danny Tol de eerste treffer van het nieuwe Eredivisie seizoen binnen. Vijf minuten later was het Robin Bont die met een beheerste schuiver de score verdubbelde.

De derde treffer van Frank Boogaard bleek het breekpunt in de openingswedstrijd van het seizoen. Nog voor het laatste kwart was het duel definitief beslist. Daan Appel (schuiver) en Kevin Mühren (kopbal over doelman) betekende een 5-0 voorsprong.

Met Tim Emmerik als vijfde veldspeler probeerde White Stones de stand dragelijker te maken, maar het pakte verkeerd uit. Nadat Danny Tol vanaf eigen helft in het lege doel schoot was het Michael Tol die de mooiste treffer van de avond maakte. Vlak voor het eigen doel schoot de Volendam speler uit de draai fraai in het vijandige doel.

De score werd verder opgevoerd door Danny Tol en Robin Bont waardoor de Volendammers uiteindelijk met 9-0 zegevierde tegen White Stones.

ZVV Volendam - White Stones 9-0 (2-0)
12. 1-0 Danny Tol
17. 2-0 Robin Bont
21. 3-0 Frank Boogaard
27. 4-0 Daan Appel
28. 5-0 Kevin Mühren
36. 6-0 Danny Tol
37. 7-0 Michael Tol
37. 8-0 Danny Tol
38. 9-0 Robin Bont