DEN BOSCH - Het spel tegen Hovocubo gaf verleden week al vertrouwen, maar nu heeft ZVV Volendam dan ook de eerste driepunter kunnen bijschrijven. De ploeg van coach Hjalmar Hoekema zorgde in Den Bosch voor een stunt door het nog ongeslagen FCK De Hommel met 3-4 te verslaan.

De Volendammers begonnen gelijk flitsend. In een hectische openingsfase scoorde men binnen vijf minuten tweemaal via achtereenvolgens Robin Bont en Johan Keizer. In diezelfde periode kregen zes spelers van de thuisploeg geel en één speler zelfs rood. Volendam profiteerde volop toen Daan Appel na een kwartier de derde Volendamse liet aantekenen alvorens de thuisploeg de ruststand op 1-3 bepaalde.

Na de rust was het Kevin Mühren die de wedstrijd in het slot gooide al kwam FCK De Hommel toch nog dichtbij. Door treffers van Anouar Boukahri, Tevfik Ceyar en een eigen doelpunt bleef de teller voor de thuisploeg echter op drie steken en namen de Volendammers de punten mee de bus in.