EDAM - Zondamiddag 28 oktober is er een muzikale wandeling door het hart van Edam: 'A Walk About Music'.

De nieuwe editie van een muzikale wandeling door Edam zal de boeken in gaan als een bijzondere. De organisatie bestaande uit muziekliefhebbers Siem Kees Slegt, Peter Schaper (PeTiCantus) en Frank van den Berg heeft een prachtige line-up bij elkaar weten te krijgen.

Maar niet alleen de muzikanten zijn bijzonder ook de speellocaties. Op een muzikale wandeling door Edam kom je terecht in een garage met oldtimers, een sfeervol kerkje, een timmerloods, een winkel en de trouwzaal van het stadhuis. Edams muziekcafé de Harmonie is start- en eindpunt van deze muzikale middag.

Garreth T. Capps
Vanuit San Antonio, Texas komt de nieuwe Doug Sahm van deze eeuw naar A Walk About Music in Edam! De naam is Garrett T. Capps en hij gaat de concurrentie aan met Surgill Simpson en Daniel Romano. Met band zal hij optreden in de Harmonie.

The Mastersons (uit de band van Steve Earl)
Je moet Chris Masterson en Eleanor Whitmore niet vragen waar ze vandaan komen. Brooklyn, Austin, Texas of Los Angeles, ze noemden al veel plekken hun thuis. Je kan het duo beter vragen waar naartoe ze op weg zijn. Chris en Eleanor zijn onophoudelijk op tournee en de volgende halte is hun volgende thuis. Chris en Eleanor werden bij een groter publiek bekend nadat Steve Earle ze vroeg om in zijn band te komen spelen en tevens het voorprogramma te verzorgen.

Jerry Leger
Jerry Leger is een Canadese songsmid die vol energie zijn songs over het voetlicht slingert. Hij mag collega’s als Ron Sexsmith, Tift Merritt en Jim Lauderdale tot zijn fans rekenen . Zijn songs dwarrelen van stuiterende rhythm & blues en rock-‘n-roll in de beste tradities van het befaamde Sun-label, via cool jazz en bebop, tot momenten die doen herinneren aan grote songschrijvers als Dylan, Tom Waits tot Jerry’s landgenoten Neil Young en Leonard Cohen. Maar in wat voor song hij zich ook stort, het gebeurt altijd vol energie en overgave. Jerry Leger & the Situation spelen in de Harmonie.

Abe Partridge
Abe Partridge komt uit het Zuiden van de Verenigde Staten, was predikant en militair in oorlogstijd. Maar hij is, zoals zijn tweede album Cotton Fields And Blood For Days (2018) bewijst, vooral een volstrekt unieke singer/songwriter, wiens liedjes zonder uitzondering de impact van korte verhalen hebben. De instrumentatie is sober, de stem van Partridge heeft dezelfde schuurpapier-kwaliteit als Tom Waits en zijn held is Son House. Partridge is een genie en Cotton Fields And Blood For Days is dé muzikale verrassing van het jaar. Ongelooflijk goed. Voor liefhebber van rauwe, verhalende songs!

Gregory Page
Gregory Page is een onverbeterlijke romanticus. Nostalgie is wat hem betreft geen vies woord, en zijn werkdag bestaat bij voorkeur uit dagdromen in het park. De geboren Londenaar woont al sinds zijn tienerjaren in San Diego, waar hij na de nodige avonturen in diverse bands langzaam zijn eigen niche uitwerkte. Nederland is echter zijn tweede thuis.

Gregory’s voorliefde voor jaren ’20 crooners, oude grammofoons en gedeukte hoeden vond hier zo veel weerklank dat hij hier graag, lang en vaak verblijft. Veel mensen kennen hem van zijn optredens bij Vrije Geluiden en Kunststof TV, maar zijn charisma en parels van songs komen bij een liveshow pas echt goed tot hun recht. Hij transporteert je naar een andere wereld, een tijdloos universum waarin het helemaal niet vreemd is om een duet te doen met een denkbeeldige zangeres, of een hartverscheurende ballade af te wisselen met een ode aan het circus.

Helge
Helge Slikker is een film- theatercomponist die als singersongwriter ook actief is , solo en in acts als Happy Camper, Storybox en Miss Molly & me.

Elsa Bekman
Met haar sprookjesachtige klanken en confronterende teksten waant Elsa Bekman zich in een escapistische wereld. Ooit omschreven als de melodieën die je hoort in je dromen wanneer je in slaap valt tijdens een Franse film, ligt bij haar muziek de nadruk op het najagen van een romantische kijk op de realiteit.

Iris Penning
Het is poëtische pop waarmee Iris Penning je verwelkomt in haar hersenkroeg. Vaak vrolijk, soms duister, en boven alles met een nadruk op de tekst - misschien is zij nog wel meer dichter dan muzikant. Voor lieflhebbers van Spinvis, Ramses Shaffy en Maarten van Roozendaal.

Baer Traa
Baer Traa is de nieuwe soul- en americana man uit Rotterdam -- of zoals hij het zelf noemt: soulfolk. Hij speelt zijn songs rauw en vol overgave. De muziek van soulzangers als Marvin Gaye en Bill Withers en songwriters als James Taylor en Jackson Browne vormen zijn sound. Verder zijn inspiratiebronnen The Band, Sam Cooke en Bob Dylan.

The Grey Pants
Het duo Koorn en Van Zevenbergen vormt samen The Grey Pants, een laagdrempelig, charmant project waarin beide songwriters de ogenschijnlijke onbenulligheden des levens uitvergroten tot mooie luisterliedjes. Het geluidspalet is (bewust) beperkt gebleven: een ritmebox, gitaar en twee stemmen. Ondanks deze simpele ingrediënten huist in ieder liedje een specifiek karakter en verhaal. Henk Koorn kennen we natuurlijk als zanger van Hallo Venray.

Kaarten à € 17,50 (ex fee) zijn te koop via www.harmonie-edam.nl en bij alle Primera winkels. Om het festival intiem te houden worden er slechts 250 tickets verkocht. Meer informatie is te vinden op www.awalkaboutmusic.nl.