HEERHUGOWAARD - Op zondag 15 juli wordt voor de derde keer de RefugeeBikeRide gereden door motorliefhebbers met een bewoner van het Asielzoekerscentrum Heerhugowaard als passagier. Eerdere versies waren een daverend succes, waarbij meer dan 30 motoren via een schitterende route door een prachtig deel van Noord-Holland reden. Ook nu is dat weer het geval, waarbij een tussenstop bij het Stoommachinemuseum in Medemblik gepland is.

De entree voor het museum is gratis voor motorrijder èn passagier. Een broodje voor onderweg hoef je niet mee te nemen: er wordt een simpele lunch aangeboden in het genoemde museum, waar trouwens alle machines “onder stoom” staan, zodat je alle apparaten en motoren in werking kunt zien.

Voor deze rit zijn nog motorrijders nodig: het zou ontzettend jammer zijn als we bij het wegrijden enkele vluchtelingen niet mee kunnen nemen. Het is voor de bewoners een dag om nooit te vergeten; voor de motorrijders blijkt het ook een bijzondere dag te zijn. Bij vorige edities uitte zich dat door die prachtige glimlach op het gezicht van vele passagiers.

Motorrijders wordt gevraagd om een extra helm mee te nemen, want bewoners van het azc hebben die niet. Ook – alleen als men dat heeft – zou een motorjas mooi zijn, hoewel al aan de bewoners wordt gevraagd om “degelijke” kleding aan te trekken.

Alle informatie over deze bikeride en een knop om je aan te melden kun je vinden op www.refugeebikeride.jimdo.com
.