VENHUIZEN - Op 1e en 2e paasdag is er de 33e editie van het Oldtimer Festival in Venhuizen. Het thema van dit jaar is: Bella Italia.

In 1980-1985 kwam de organisatie van het festival op het idee om de veteranen motoren na de wegraces tentoon te stellen in een nabijgelegen hal. 32 Edities later is dit nog steeds het geval en wordt er nu gewerkt met een zogeheten landenthema. Vorig jaar was het thema Viva la France. Dit jaar zal het Bella Italia zijn.

Tijdens de tentoonstelling komen er diverse auto’s. De Lamborghini, Ferrari, Fiat, Maserati, Alfa Romero en Isotta zullen te bewonderen zijn. Ook zijn er diverse motoren aanwezig, zoals de Moto Guzzi, Laverda en de Ducati.

Naast de auto’s en motoren die er staan, zijn er ook voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog te bewonderen.

Aan vrachtwagens en bromfietsen ook geen gebrek. Van de vrachtwagen komen er merken die tegenwoordig niet meer bestaan. Bij de bromfietsen komt er bijvoorbeeld een serie Zundapp/Kreidler.

Aan muziek en entertainment is ook gedacht! Red Strats, Freddy and the Sixties en Jump Up Boogie Woogie zullen aanwezig zijn. Om 14:00 tot 15:30 zal er een Aerial Ringshow door twee vrouwelijke acrobaten gegeven worden.

Als laatste zijn er honderden meters marktkraampjes met motoronderdelen, kleding en hebbedingetjes.