VOLENDAM - In de razend spannende Derde Divisie A is RKAV Volendam toch weer koploper ondanks het feit dat men in de thuiswedstrijd tegen Staphorst tot tweemaal toe een voorsprong uit handen gaf en met 3-3 gelijk speelde. Aangezien directe concurrent IJsselmeervogels verloor bij Eemdijk staat de ploeg van trainer Berry Smit op doelsaldo bovenaan de ranglijst.


Ondanks de afwezigheid van de geschorste regisseur Nick Runderkamp begon RKAV Volendam sterk op eigen veld, met een glansrol voor Patrick Plugboer. Die kopt namelijk na twintig minuten raak uit een voorzet van Roy Tol en weet vervolgens een klein kwartier later Pieter Kroon te bereiken die de 2-0 laat aantekenen.

Die zeker lijkende voorsprong verdampt echter in het eerste kwartier na rust als eerst Julius Duit het net vind en vervolgens Dirk Muis. Kort na de gelijkmaker is er echter een hernieuwde voorsprong voor de Volendammers als Jim Beers uit een moeilijke hoek weet te scoren. Beers krijgt vlak hierna nog een goede kans om die marge te vergroten, maar mikt nu over. Een doelpunt valt een kwartier voor tijd wel aan de andere kant als opnieuw Duit de 3-3 maakt. Ondanks een slotoffensief van de Smit-eqipe lukt het daarna niet om alsnog de zege te grijpen.

Omdat IJsselmeervogels dus verliest bij Eemdijk staan beide ploegen bu op 54 punten alwaar RKAV Volendam het beste doelsaldo heeft. Kort hierachter staat SC Genemuiden op 53 punten dat als nummer drie met 2-1 won van nummer Sparta Nijkerk (50 punten). Met nog zes wedstrijden te gaan neemt de spanning zodoende alleen maar toe.

Komende zaterdag gaat RKAV Volendam op bezoek bij het op de twaalfde plaats staande VVSB in Noordwijkerhout.

Foto: Frank Brussel