SCHAGEN - Met een week uitstel na het overlijden van voorzitter Cees "Buif" Veerman heeft RKAV Volendam voor een mooi eerbetoon gezorgd door de uitwedstrijd bij Scagha '66 met 5-7 te winnen.


Beide ploegen, die degradatie nauwelijks nog kunnen ontlopen en ook niet in aamerking lijken te komen voor de play-offs gezien de ruime voorsprong van Groene Ster en HV/Veerhuys in de B-poule, maakten er een mooie pot van in de Groeneweghal in Schagen.

Tot tien minuten voor tijd bleek de stand ook in evenwicht. Robin Bont en Dave Zwarthoed brachten de gasten uit Volendam tweemaal op voorsprong, maar Cedric Wilson en Freek Vrenegoor trokken de stand weer gelijk. Zowel Wilson als Vrenegoor maakten vervolgens nog een tweede treffer,, maar nu waren het Rijk Schilder en Tom Smit die weer een gelijke stand wisten te zorgen.

Na die 4-4 nam RKAV Volendam het initiatief in handen en in een tijdsbestek van vier minuten wist men via Ruben Koelemeijer, Robin Bont en Kik Braspenning het duel te beslissen en daar deed ook een dered treffer van Vrenegoor niks aan af: 5-7. Na afloop droegen de Volendammers de zege dan ook op aan Cees "Buif", de voorzitter met een oranje hart die node gemist zal worden in de Volendammer gemeenschap.

In de stand van de B-poule delen Scagha '66 en RKAV Volendam nu de derde plaats op acht punten achterstand van Groene Ster Vlissingen.